PDL fuge de peste tot
Chiar dacă interesul mass-media s-a concentrat în ultima perioadă asupra relaţiilor din USL, atitudinea publică a celor care se consideră principala forţă a opoziţiei – i-am numit aici pe democrat-liberali – arată de ce partidul condus de Vasile Blaga a fost atât de aspru sancţionat de către electorat în decembrie 2012. De la acel eșec încoace, PDL nu și-a mai regăsit direcția, fiind un partid în derivă, incapabil să acţioneze.
După ce săptămânile trecute consilierii PDL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti au ameninţat că pleacă, în contextul deciziei primarului Oprescu de a convoca un referendum privind eutanaisere câinilor maidanezi, democrat-liberalii boicotează şi dezbaterile din Parlament pe tema Roşia Montană. Abordarea democrat-liberalilor este nu doar lipsită de tact, ci mai ales periculoasă pentru un partid care poartă în titulatură sintagma “democrat” şi care ar trebui să fie mult mai deschis în reprezentarea intereselor cetăţenilor care au votat totuşi acest partid.
Astfel, parlamentarii PDL au părăsit, marţi, şedinţa plenului reunit, după ce le-a fost respinsă propunerea de a fi scos de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind constituirea comisiei speciale parlamentare privind Roşia Montană. Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a spus că PDL doreşte retragerea acestui punct de pe ordinea de zi deoarece o astfel de comisie "excede" prevederile regulamentare.
Din păcate, PDL aplică un dublu standard în ceea ce priveşte abordarea temelor de interes pentru România. Dacă mai ieri au răspuns favorabil invitaţiei premierului de a contribui la identificarea unor soluţii economico-fiscale, la numai câteva zile democrat-liberalii dau dovadă de insconsecvenţă şi tratează prin neprezentare o dezbatere lămuritoare pe tema exploatării de la Roşia Montană.
Desigur, abordarea PDL nu este o probă de curaj, ci una de frică. Este expresia lipsei de responsabilitate pe care o manifestă democrat-liberalii. Fiindcă, oricare va fi deznodământul dezbaterilor din Comisia specială şi ulterior din Legislativ, PDL nu va avea nici un cuvânt de spus. Pe cale de consecinţă, se ridică întrebarea legitimă cu privire la rolul pe care PDL şi-l asumă în Parlament, adică o poziţie prin care nu-şi asumă, de fapt, nimic. Dacă democrat-liberalii nu sunt de acord cu exploatarea auriferă de la Roşia Montană, puteau să se exprime liber în Parlament, în numele cetăţenilor care i-au votat, nu să fugă de orice fel de decizie.
Ştirile orei
dar , eu n-am votat parlamentari sa se ocupe de comisii itinerante..
i-am votat sa se ocupe de legi...in comisii,la parlament.
este posibil ca la momentul votului PDL-ul sa si-l exprime..