Plan nebun al cercetătorilor: vor să readucă la viață animale dispărute
În timp ce știința clonării este încă în perioada de început, mulți oameni de știință consideră că este doar o chestiune de timp până când animalele dispărute să poată umbla iar libere pe pământ.
Pentru a clona cu succes un animal extinct, oamenii de știință trebuie să găsească urme ADN aproape intacte, așa că unele specii reprezintă candidați mai buni pentru clonare, decât altele. Așadar, animalele care au dispărut de curând și care au fost conservate în muzee sunt candidatele ideale, la fel ca cele conservate în permafrost în timpul ultimei ere glaciare.
Din păcate, din cauza imensei perioade care a trecut de la dispariția dinozaurilor, aceștia au slabe șanse să revină la viață. Limita de vârsta a unor mostre ADN care ar putea fi folosite în readucerea la viață a unui animal dispărut este în jur de un milion de ani, iar dinozaurii au dispărut cu mult timp înainte. Pentru a vă face o idee despre ce animale veți putea vedea în carne și oase, odată ce oamenii de știință le vor readuce la viață, am alcătuit o listă cu cele mai bune candidate pentru procesul de clonare: mamutul lânos, tigrul tasmanian, capra din Pirinei, pasărea Moa, pasărea Dodo, lensul de pământ, elanul iralandez, omul din Neanderthal.