PMP a părăsit plenul Senatului, ca protest faţă de declaraţia comună semnată de Dragnea şi Tăriceanu

| 29 noi, 11:43

PMP a părăsit, miercuri, şedinţa de plen a Senatului, în semn de protest faţă de respingerea propunerii Opoziţiei de a se introduce pe ordinea de zi o dezbatere privind declaraţia comună semnată în numele Parlamentului de preşedinţii celor două Camere, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

PNL, USR şi PMP au cerut, miercuri, în şedinţa de plen a Senatului, să se introducă pe ordinea de zi o dezbatere privind declaraţia comună semnată de preşedinţii celor două Camere, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, şi dată în numele Parlamentului, ca reacţie la comunicatul Departamentului de Stat al SUA.

Propunerea a venit din partea unuia dintre liderii grupului USR de la Senat, Vlad Alexandrescu, fiind susţinută de PNL şi de PMP.

Senatorii au respins această propunere cu 46 de voturi „împotrivă” şi 25 „pentru”.

În semn de protest faţă de hotărârea majorităţii de a nu discuta despre comunicatului semnat de către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, ca reacţie faţă de comunicatul Departamentului de Stat al SUA privind legile Justiţiei, senatorii PMP au părăsit sala de plen.

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au semnat, marţi, o poziţie comună faţă de comunicatul transmis de Departamentul de Stat al SUA, transmiţând că dezbaterile, deciziile şi voturile din Parlament se desfăşoară în numele suveranităţii poporului şi nu pot face obiectul niciunei forme de presiune.

Statele Unite au anunţat, luni seara, că îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu modificările propuse de Comisia parlamentară specială, avertizând că măsurile riscă să afecteze acţiunile de combatere a corupţiei şi independenţa justiţiei din România.

„SUA constată cu îngrijorare că Parlamentul României are în vedere adoptarea de legislaţie care ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi ar slăbi independenţa judiciară în România. Această legislaţie, propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de amestec politic. Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei", se arată în comunicatul transmis de Departamentul de Stat al SUA.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ