PNL şi USR depun moţiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. PMP va da semnături

| 01 feb, 15:59

Parlamentarii USR şi PNL au strâns semnăturile necesare pentru a depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Anunţul a fost făcut de liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, şi liderul USR, Nicuşor Dan, în conferinţă de presă comună la Parlament. "Considerăm că acest Guvern a făcut de râs România şi trebuie să plece", a spus Raluca Turcan. Totodată, Traian Băsescu a anunţat că PMP "va da semnături pentru moţiunea de cenzură".

PNL şi USR au finalizat strângerea de semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Sorin Grindeanu.

"Am finalizat textul moţiunii şi strângerea de semanături. Astăzi vom depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD- ALDE, împotriva acestui abuz instituţional şi împotriva legiferării hoţiei. Considerăm că acest Guvern a făcut de râs România şi trebuie să plece. Este singura soluţie onestă, demisia Guvernului şi alegeri anticipate", a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, potrivit Mediafax.

 

Turcan a precizat că preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, ar fi trebuit să fie prezent, însă că nu a ajuns.

"Ar fi trebuit să ne vedem şi cu domnul Eugen Tomac, încă nu a ajuns, sperăm că vor fi în continuare deschişi să semneze această moţiune de cenzură", a precizat Raluca Turcan.

La rândul său, preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat că USR şi PNL au decis să depună doar moţiunea de cenzură, nu şi moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Florin Iordache, aşa cum au anunţat.

"Le-am pus cap la cap (n.r - textul moţiunii simple împotriva ministrului Justiţiei şi textul moţiunii de cenzură). Au ieşit un singur text. Momentul e extrem de grav şi necesită din partea opoziţiei instrumentul cel mai puternic care e moţiunea de cenzură", a declarat preşedintele USR, Nicuşor Dan.

PNL şi USR au strâns peste 120 de semnături.

"Până în momentul de faţă din câte înţeleg sunt aproape 90 de semnături de la PNL şi peste 30 de la USR, suficiente pentru a fi depusă. Îi aşteptăm şi pe colegii de la PMP", a mai spus Nicuşor Dan.

Ulterior, Raluca Turcan a prezentat textul moţiunii de cenzură, spunând că titlul acesteia este "Guvernul Grindeanu - Guvernul sfidării naţionale, nu legalizaţi furtul în România" şi că liberalii au strâns 124 de semnături.

"Noi sperăm ca toţi cetăţenii de bună-credinţă să susţină acest demers în spaţiul public şi ca toţi parlamentarii care cred în supremaţia legii şi au bună-credinţă şi respectă cetăţeanul să voteze moţiunea de cenzură. Avem 124 de semnături (...) Este primul demers politic important pe care îl face Opoziţia", a declarat Turcan.

"Colegii din PMP se vor alătura acestui demers parlamentar. La începutul acestei sesiuni am depus această moţiune, doar din partea PNL şi USR", a mai precizat Raluca Turcan.

Totodată, liderul USR, Nicuşor Dan, a declarat că speranţa sa este ca, în urma presiunii exercitate de români în stradă, de asociaţiile profesionale în mediul lor şi cea pe care Opoziţia o face în Parlament, proiectul de OUG şi cele două proiecte de legi să fie retrase de Guvern.

"E un joc de forţă între o clasă politică coruptă şi societate", a spus Nicuşor Dan.

Moţiunea de cenzură poate fi depusă doar dacă este semnată de o pătrime din numărul total de parlamentari.

Tag-uri: PNL, USR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ