Politica dublei măsuri: PNL nu votează legea votului prin corespondenţă
Preşedintele PMP subliniază impocrizia liberalilor, care cu o mână depun moţiune de cenzură pe tema votului prin corespondenţă şi cu cealaltă votează împotriva unui proiect perfect valabil de introducere a acestui sistem.
Dubla măsură devine insuportabilă în politica parlamentară a opoziţiei. Eugen Tomac îi acuză pe liberali, cu probe de data asta, că au votat împotriva unui proiect pe tema votului prin corespondenţă. Preşedintele PMP subliniază impocrizia liberalilor, care cu o mână depun moţiune de cenzură pe tema votului prin corespondenţă şi cu cealaltă votează împotriva unui proiect perfect valabil de introducere a acestui sistem.
Cea mai mare greşeală a PNL este că pur şi simplu subestimează electoratul din România şi din Diaspora. Am fost elegant când am spus subestimează, adevărul este că liberalii pur şi simplu jignesc inteligenţa românilor, indiferent de care parte a graniţei s-ar afla aceştia.
Am întâlnit şi liberali săraci (cu duhul)
Asemenea unor muşte flămânde, liberalii au sărit cu poftă pe tema votului prin corespondenţă, pe care vezi Doamne o susţin pentru că plâng românii din Diaspora de dorul de a-şi exprima democratic şi constituţional dreptul la vot.
La momentul adevărului, însă, liberalii s-au dat loviţi în aripă şi au votat împotriva votului prin corespondenţă propus de PMP. Să explicăm prostia pentru cei care încă nu s-ar prins: PNL nu are majoritate, nici la Camera Deputaţilor, nici în Senat. Dacă proiectul este prost, să spunem, (dar nu este) de ce să nu voteze pentru? Nu au nimic de pierdut şi în sfârşit ar fi consecvenţi cu mesajele de doliu naţional pe care le tot dă Alina Gorghiu pe la televizor de când a fost unsă "madamme presdident".
Liberalii sunt preocupaţi de imagine, nu de soluţii
Mai ţineţi minte sloganul lui Vasile Blaga din 2008, când a candidat la primăria generală a Bucureştilor? Soluţii, nu discuţii! Ei bine, sloganul este întors pe dos cu o îndemânare fantastică de noul PNL. Discuţii, nu soluţii. La ce folos să depui to o moţiune de cenzură împotriva unui Guvern care ţi-a demonstrat că scade şi taxele, că îi termină pe evazionişti, că are grijă să le dea bani copiilor şi că se ţine de cuvânt şi face reforma electorală, când tu nu eşti în stare să votezi un amărât de proiect doar pentru că este iniţiat de PMP?
Liberalii ne iau de proşti!
Proiectul depus de PNL privind votul prin corespondenţă este hilar. Peneliştii lui Gorghiu vor să dea atribuţii de organizare şi control al votului AEP-ului. Autoritatea Electorală Permanentă este instituţia aceea care de fiecare dată se plânge că nu are bani să organizeze ca la carte alegerile în ţară, darămite în străinătate. AEP nu are infrastructură în străinătate, de fapt nici în ţară, pentru că, după cum ştim, AEP se constituie în BEC (Biroul Electoral Central) atunci când dăm drumul la alegeri. Tomac şi PMP au propus, aşa cum au crezut ei, ca MAE să fie în continuare instituţia însărcinată cu organizarea votului prin corespondenţă. Înainte să se mai trezească vreun deştept să spună că MAE este imparţial, să îi anunţăm pe toţi cititorii că Guvernul, săracu de el, aşa imparţial cum este, organizează de 25 de ani alegerile în România şi în Diaspora şi nu cred că de fiecare dată a ieşit cum a vrut puterea.