Ponta: Îmi doresc ca România să fie cea mai importantă poartă pentru reconstrucţia Ucrainei

| 31 mai, 16:41


România trebuie să profite de pe urma războiului din Ucraina, o dată cu începerea procesului de reconstrucţie, a declarat, vineri, la Dorneşti, în judeţul Suceava, consilierul onorific al primului ministru, Victor Ponta.

 

Prezent la inaugurarea celui mai mare terminal de transbordare a cerealelor din Europa, Ponta a subliniat că România ar trebui "să fie cea mai importantă poartă pentru reconstrucţia Ucrainei".
"Încerc, de când m-am alăturat echipei premierului Ciolacu, să explicăm poporului român că, ajutând Ucraina, ne ajutăm pe noi, pentru că altfel e foarte multă frustrare şi foarte multă lume întreabă "De ce facem pentru alţii şi nu facem pentru noi?". Dacă nu explici oamenilor că în felul ăsta de fapt România câştigă foarte mult, zona de Nord- Est a României, cea mai puţin dezvoltată. România se poate dezvolta cu toate resursele politice şi financiare, publice şi private, care sunt alocate pentru acest efort european, transatlantic de a sprijini Ucraina, nu doar în acest moment foarte dificil, al războiului, dar mai ales pentru ceea ce va fi reconstrucţia. Eu îmi doresc ca România să fie cea mai importantă poartă pentru reconstrucţia Ucrainei, să profite de acest lucru ca să îşi dezvolte infrastructura feroviară, rutieră, aeriană, maritimă, ceea ce nu a făcut în ultimii ani şi în mod suficient", a afirmat Ponta.
Cel mai mare terminal de transbordare a cerealelor din Europa a fost inaugurat, vineri, în localitatea Dorneşti, în prezenţa autorităţilor române şi ucrainene.
Noul terminal a fost realizat în parteneriat public-privat şi a costat aproximativ zece milioane de euro, finanţarea fiind asigurată de Grampet Group, cel mai mare grup de companii private feroviare cu acţionariat românesc din Europa de Sud-Est.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ