Ponta l-a terminat pe Antonescu
Victor Ponta i-a aplicat o lovitură fulgerătoare duminică lui Crin Antonescu, când s-a dus la Roșia Montană și a reușit să-i convingă pe minerii protestatari să revină la suprafață.
Cireașa de pe tort au fost însă declarațiile minerilor în cauză, care au fost dezamăgiți, dar și furioși, pentru că președintele PNL nu a avut curajul să vină să vorbească cu ei, deși aceasta era una din revendicările lor. Ponta i-a demonstrat lui Antonescu că dacă vrei să fii un bun politician și un lider, nu este suficient doar să vorbești frumos, ci uneori trebuie să îți sufleci mânecile, să-ți pui casca și să îți murdărești pantofii cu noroi.
Așa cum a spus și Cristian Tudor Popescu, Victor Ponta a acumulat prin această acțiune un capital de autoritate major. Premierul a demonstrat că este omul care rezolvă treaba și și-a demonstrat autoritatea când după un scurt dialog i-a convins pe mineri să renunțe la protest și să se întoarcă alături de familiile lor. A demonstrat astfel cine este masculul alfa în USL. Care a fost reacția lui Antonescu la această mișcare? O serie de declarații în care afirmă că locul comisiei speciale parlamentare nu este în mină. Ba chiar și-a recunoscut neputința, spunând că dacă s-ar duce acolo, probabil minerii s-ar întoarce în subteran. Cum să vrei să fii președinte, dar să spui că dacă te duci să vorbești cu oamenii, aceștia sunt tentați să fugă la zeci de metri sub pământ?
Antonescu mai are însă o problemă în interiorul propriului partid, deoarece Ponta le-a ridicat mingea la fileu liberalilor care contestă decizia luată de PNL, de a nu susține proiectul de la Roșia Montană, un astfel de exemplu fiind senatorul Teodor Atanasiu. Antonescu a încercat să dreagă busuiocul, afirmând că fiecare parlamentar va vota după propria conștiință, însă poziția politică a partidului este de a vota împotriva proiectului. Ar fi încă un scandal pe care președintele PNL alege să îl ignore și îl lasă să ardă mocnit. Cu atâtea focuri mocnite, e o chestiune de timp până când partidul lui Antonescu se va aprinde de-a dreptul.
În loc să-și rezolve problemele din propriul partid, Antonescu preferă să își verse năduful pe partenerii de alianță, în speranța că astfel va atrage simpatia acelei părți a electoratului care poate nu este de acord cu măsurile promovate direct de primul-ministru. Antonescu încearcă, prin mesajele pe care le promovează, să îl asocieze pe Victor Ponta cu mișcarea pro-Roșia Montană, în timp ce el se alătură mișcării ecologiste din Piața Universității, motiv pentru care s-a și răzgândit de la o săptămână la alta în privința proiectului minier, răspunzând în cel mai populist mod cu putință presiunii străzii. Țintește un electorat diferit de cel al PSD, considerând că astfel nu va mai fi atât de dependent de susținerea social-democraților pentru prezidențiale. Problema este că majoritatea celor prezenți în Piața Universității cel mai probabil merg doar la proteste, nu și la vot.
Crin Antonescu încă nu a realizat că Victor Ponta nu este dușmanul său, iar dacă ar fi, diferența de valoare dintre cei doi este net în defavoarea liderului PNL. Acest lucru este dovedit de sondajele de opinie, în care social-democratul se clasează pe primele locuri de fiecare dată, în ciuda guvernării care ar trebui să-l erodeze electoral, în timp ce liderul liberal se află tot timpul cu câteva poziții mai jos. Nu știu cine îl sfătuiește pe Antonescu, dar cu siguranță sfătuitorii lui Ponta sunt mai deștepți, deoarece de fiecare dată când președintele PNL aruncă săgeți spre partenerii din PSD, Ponta scoate câte un as din mânecă și vine cu câte o acțiune prin care îi taie avântul penelistului, așa cum a fost și vizita de la Roșia Montană.
Premierul Ponta a reușit să îi liniștească pe cei care protestează pentru demararea proiectului de la Roșia Montană și a scos minerii din subteran. Rămâne în sarcina lui Antonescu să elibereze Piața Universității și bulevardele bucureștene, o sarcină care este cu mult mai grea, atâta timp cât ministrul Stroe îi lasă pe protestatari să stea cu fundul pe asfalt deoarece sunt „ultra-civilizați”.
Ştirile orei
se pune?
Nici prin gând nu mi-a trecut să spun că "reprezintă un gest de normalitate şi responsabilitate", cum mi se atribuie, pauşal şi parşiv, în textul "ştirii" Agerpres. A spus asta "analistul Palada", ins cu care nu am nici o tangenţă."
Iata ce a declarat CTP..............
Apropo,esti ruda cu Stoica,ala cu vagoanele,cu CFR-ul?
esti pausal si parsiv?