PONTA: Poate că anul viitor voi chema eu prim-ministrul la consultări

| 14 iul, 2014

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, că era necesar să participe la consultările cu preşedintele Traian Băsescu pe tema reducerii CAS din respect pentru instituţia prezidenţială, adăugând că anul viitor s-ar putea afla, la rândul său, în postura de a invita un prim-ministru la consultări.

'Era absolută nevoie. Nu am niciun fel de consideraţie şi respect pentru persoana domnului Băsescu, dar atâta timp cât avem o prevedere constituţională, care a fost invocată de domnul Băsescu, eu cred că un prim-ministru, când este chemat la consultări de un preşedinte, se duce. Că aceste consultări au fost tardive, că au fost pe un ton strict politic, e o altă discuţie. Dar poate că anul viitor voi chema eu prim-ministrul la consultări şi o să zică: 'Nu vin, că nici tu nu ai fost anul trecut'. Aici e vorba de respect al instituţiilor şi al procedurilor constituţionale. M-am dus, dacă mă va invita şi mâine, mă voi duce şi mâine, pentru că e vorba totuşi de nişte raporturi constituţionale, iar ca o ţară să funcţioneze normal, trebuie ca aceste raporturi să fie respectate', a declarat Ponta la România TV.

Premierul a apreciat, totuşi, că iniţiativa lui Traian Băsescu a avut doar motivaţii politice, preşedintele neavând atribuţii în domeniul politicii economice.

'Scopul consultărilor de azi pentru domnul Băsescu a fost unul strict politic. Ştie foarte bine că nu avem nicio obligaţie, nu e treaba domniei sale. (...) Are o anumită tendinţă, pe care eu nu mă feresc să o cataloghez patologică, de a strânge acum, pe ultimele trei luni, cât mai multă putere în mâna domniei sale', a spus Victor Ponta.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 iul, 2014
ANAMARIA
Doamne fereste..
Puschea pe limba!!Santem dusi daca iesi presedinte!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ