Ponta: USL poate să se refacă; împreună putem să ne atingem obiectivele pentru care românii ne-au votat

| 04 mar, 2014

Premierul Victor Ponta crede că refacerea Uniunii Social Liberale este posibilă şi afirmă că, deşi decizia preşedintelui PNL, Crin Antonescu, şi a liberalilor a fost aceea de a nu mai fi în Guvern, împreună pot atinge obiectivele pentru care românii au votat USL într-o majoritate importantă în 2012.

''Eu încă cred că USL poate să se refacă şi să ne îndeplinim până la capăt nu doar obiectivele pe care deja le-am bifat, şi anume repararea nedreptăţilor sociale comise de către Guvernul Boc, relansarea economică, care, iată, există, ci şi împreună să punem capăt unui regim de zece ani condus de preşedintele Băsescu, un regim pe care noi l-am considerat şi îl considerăm în continuare împreună ca fiind un regim antisocial, antieconomic şi antinaţional. 

Chiar dacă decizia domnului Antonescu şi a colegilor liberali a fost aceea de a nu mai fi în Guvern, probabil dintr-o strategie de a nu se asocia şi cu lucrurile mai puţin populare care ţin de guvernare, eu cred că împreună putem să ne atingem aceste obiective pentru care romanii ne-au votat într-o majoritate importantă în 2012'', a spus Ponta, marţi, la RRA. 

În ceea ce priveşte priorităţile pe termen scurt, premierul a precizat că acestea vizează creşterea şi dezvoltarea economică, absorbţia fondurilor europene, sprijin pentru mediu privat şi societatea civilă, ''o prezenţă mai puternică în Europa, chiar dacă în continuare preşedintele Băsescu practic blochează accesul Romaniei, în ansamblu, la calitatea de membru deplin al UE''. 

''Eu cred, în continuare, că USL se va reface, că va avea un candidat comun la Preşedinţie, aşa cum şi-au dorit oamenii. (...) Cred că, până la urmă, oamenii politici se împart între cei care îşi asumă responsabilităţi şi fac multe lucruri bune, fac şi greşeli, nu ai cum să nu faci acest lucru, şi cei care preferă să stea pe margine şi să critice. 

Evident, criticatul este mai uşor decât să faci anumite lucruri, dar eu personal şi colegii mei ne-am asumat acest lucru şi sunt convins că este decizia corectă. (...) USL a fost şi este un proiect naţional, guvernarea României, un preşedinte total diferit şi de 1.000 de ori mai bun decât Traian Băsescu, acestea sunt proiecte naţionale mai importante decât orice fel de proiect personal'', a mai spus Ponta. 

El a făcut referire şi la ''scenariul'' Emil Boc preşedinte - Traian Băsescu premier: ''Mi se pare un scenariu de coşmar pentru toţi românii. (...) Nu vor ajunge niciodată nici domnul Boc preşedinte, nici domnul Băsescu prim-ministru şi le garantez acest lucru şi România se va dezvolta mult mai bine fără aceste două personaje politice care au făcut foarte mult rău''. 

În context, Ponta a reafirmat că declaraţiile preşedintelui Băsescu privind depunerea unei sesizări la Curtea Constituţională reprezintă ''declaraţii iresponsabile'', ''şicane pe care le face României, în ansamblu''. 

''Legal, sunt convins că preşedintele ştie că nu poate ataca hotărârea Parlamentului, o pot face doar preşedinţii celor două Camere. (...) E un gest iresponsabil, egoist şi îl condamnă pe dl Băsescu să iasă foarte urât din funcţia pe care a ocupat-o aproape zece ani'', a adăugat Victor Ponta.

Tag-uri: Crin Antonescu, PNL, usl
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ