Predoiu: Avem mult de lucru în politica externă; să explicăm ce s-a întâmplat la alegeri

| 17 feb, 18:06

Președintele interimar al PNL, Cătălin Predoiu, s-a declarat convins, luni, că efortul privind 'contactele' europene și americane se va intensifica și a afirmat că, în perioada următoare, România trebuie să păstreze stabilitatea politică, să explice evoluția vieții politice, inclusiv ceea ce s-a întâmplat la alegerile prezidențiale, și să facă mai mult pentru a garanta libera exprimare.

 



'(România) nu este singurul stat (care nu participă la reuniunea de la Paris - n.r.). E un format special și s-a anunțat deja că acest format va fi extins. (...) Cert, avem mult de lucru în politica externă. Avem mult de făcut în contactele noastre europene și americane și sunt convins că acest lucru se va intensifica, acest efort se va intensifica. (...) Nu pot vorbi în numele Cotroceniului, dar, repet, există un travaliu intens care se face de diplomație și el trebuie intensificat pentru a înmulți aceste contacte', a susținut Predoiu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că administrația americană are un alt stil de comunicare și dialog cu aliații. Predoiu a precizat că, în perioada următoare, România trebuie să păstreze stabilitatea politică, să explice evoluția vieții politice, inclusiv ceea ce s-a întâmplat la alegerile prezidențiale, și să facă mai mult pentru a garanta libera exprimare.

'Categoric este un alt stil, toată lumea este în curs de a se adapta la acest nou stil, cu cât o facem mai repede și noi în România cu atât mai bine. Ceea ce cred eu că trebuie făcut în perioada următoare este să păstrăm stabilitatea politică - este cel mai responsabil lucru pe care partidele guvernamentale trebuie să-l facă și o să-l facă pentru România, nu doar pentru Guvern. Trebuie să dezvoltăm rapid și mai mult proiecte economice cu Statele Unite care să completeze, dacă vreți, proiectele economice desfășurate în cadrul programelor europene, cu fonduri europene, trebuie să facem mai mult pentru a explica evoluția vieții politice din România, inclusiv ceea ce s-a întâmplat în alegerile din noiembrie anul trecut, a se explica faptul că aceste alegeri au fost distorsionate prin afectarea șanselor candidaților participanți la alegeri, sunt chestiuni în curs de lămurire cu privire la finanțarea acestor campanii prezidențiale și, de asemenea, cred că trebuie să facem mai mult pentru a se garanta libera exprimare, discursul liber și a se descuraja orice formă de cenzură a acestui discurs liber. (...) Sunt convins că atât la nivelul Cotroceniului, cât și la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, la nivelul Guvernului se vor face pași în această direcție', a explicat liderul interimar al liberalilor.

El a subliniat că alegerile prezidențiale au fost anulate de CCR, procesul electoral nefiind oprit de CSAT.

'Nu CSAT a oprit procesul electoral și anulat alegerile, ci decizia CCR - un aspect. Doi - pentru că s-a ridicat în spațiul public chestiunea contribuției documentare a Ministerului Afacerilor Interne la lucrările CSAT în raport de obiectivele clasice ale Serviciul de Informații al Ministerului de Interne, aș vrea să precizez că absolut toate instituțiile componente ale CSAT s-au raportat la agenda acestui Consiliu, la punctul aflat pe ordinea de zi și atribuțiile lor au fost subsumate acelei agende a Consiliului. Trei - legat de comunicarea publică, MAI nu se poate substitui CSAT în materie de comunicare a lucrărilor Consiliului. (...) Pe partea de explicare a lucrărilor CSAT, (...) fără îndoială că instituția care a emis decizia trebuie să facă în primul rând acest efort, după care se subsumează și celelalte instituții, dar nu ne putem substitui unii altora', a mai explicat Cătălin Predoiu.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ