Predoiu: Bătăliile pe care trebuie să le dea PDL ţin de apărarea valorilor statului de drept
Bătăliile politice importante pe care trebuie să le dea PDL sunt legate de apărarea valorilor statului de drept şi prosperitatea românilor, împotriva unui USL care are în plan să îndepărteze România de Uniunea Europeană, a declarat prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, miercuri, la Palatul Parlamentului, la dezbaterea cu contracandidatul său Gheorghe Falcă în cursa pentru desemnarea prezidenţiabilului democrat-liberal.
'Aş fi vrut să vă vorbesc despre nevoia de competenţă într-o societate inundată de impostură, de nevoia de oameni de valoare, despre nevoie de echilibru cu noi înşine, dar realitatea amână o astfel de discuţie. Amână pentru că ieri 211 parlamentari au comis un furt. (...) 211 parlamentari USL au trimis lumii un mesaj: sistemul ticăloşit s-a întors la putere în România. 211 parlamentari, de Ziua internaţională a drepturilor omului, au dat semnalul unui nou asalt împotriva statului de drept. La câteva mii de kilometri distanţă se petrec câteva lucruri care, aparent, nu au nicio legătură. În Africa de Sud, premierul Ponta cere şi obţine o întrevedere ocazională de 15 minute cu preşedintele SUA. Iar aici, la Bucureşti, uneltele sale politice hăcuiau statul de drept, dând o nouă lovitură democraţiei în România', a declarat Predoiu, care a prezentat în faţa alegătorilor PDL din regiunea Bucureşti-Ilfov programul său de ţară în calitate de aspirant la statutul de candidat pentru prezidenţiale.
Predoiu a criticat şi nominalizarea lui Lucian Bolcaş pentru un post de judecător la CCR, susţinând că acesta este 'un militant activ împotriva instituţiilor statului de drept'.
'Toate aceste lucruri conturează o tendinţă politică, toate aceste lucruri arată un plan, o mentalitate. În spate se află voinţa de a îndepărta România de Uniunea Europeană. (...) Dacă USL continuă acest drum, la capătul acestui drum se poate afla suspendarea dreptului de vot al României la Consiliul European. (...) Dacă asta au în cap domnii Ponta, Antonescu şi cei care din umbră îi manipulează, vor avea în mine cel mai înverşunat adversar. Şi cred cu tărie că în această luptă noi toţi din PDL vom sta umăr la umăr până când o să-i învingem. Sunt un om iubitor de pace, dar sunt gata să dau orice bătălie pentru statul de drept, sunt gata să dau orice bătălie pentru parcursul european total al României. Sunt gata să dau o bătălie şi să le ofer un război perpetuu şi total tuturor celor care atentează la viitorul generaţiilor care vin', a declarat prim-vicepreşedintele PDL.
Cătălin Predoiu a mai spus în cadrul dezbaterii că intenţiile USL de a modifica Codul penal şi de adoptare a legii graţierii au în vedere 'scăparea de justiţie a unor politicieni din rândul partidelor aflate la Putere'.
Predoiu a adăugat că o altă bătălie pe care trebuie să o câştige PDL este cea cu sărăcia.
'Bătălia pentru justiţie nu este singura. (...) Avem de dat o bătălie pentru prosperitatea românilor. (...) Am intrat în NATO şi UE, dar nimeni nu a rezolvat problema prosperităţii românului de rând. (...) Sunt încă prea mulţi compatrioţi care trăiesc la limita sărăciei. Sunt încă prea mulţi români care nu au cunoscut bunăstarea (...), nu-şi pot programa un viitor pentru copii lor. (...) Trebuie să găsim o soluţie. Cauza acestei stări de fapt este că nu am gândit strategic pe termen lung timp de 24 de ani. (...) Acordul cu FMI este bun, dar nu este de ajuns. Nu o scoatem la capăt doar întinzând mâna şi rostogolind datorii. Trebuie să facem cumva să aducem prosperitatea în casele românilor, altfel orice reformă, orice proiect rămâne o literă pe hârtie', a declarat liderul democrat-liberal.
Predoiu a mai adăugat că el militează pentru elaborarea unui 'model economic românesc al prosperităţii pe termen lung, care să aibă ca ţintă cetăţeanul'.
'Trebuie să revoluţionăm modul nostru de a regândi economia, să ne valorificăm avantajele pentru că le avem. (...) Ca preşedinte va fi proiectul meu numărul 1 să coagulez un pact politic naţional de prosperitate pe termen lung pentru cetăţeni, care să fie subscris de toate partidele majore. Trebuie patru-cinci piloni: energie, agricultură. Rămâne să-i stabilim şi să nu-i mai schimbăm la fiecare patru ani', a mai declarat Cătălin Predoiu.
Prim-vicepreşedintele PDL a mai spus că o victorie la Cotroceni a unui reprezentant PDL va crea şi premizele unei viitoare guvernări democrat-liberale.