Presa britanică: Prințul Charles ar putea deveni Prinț de Transilvania
Charles, Prinț de Wales, ar fi primit propunerea de a deveni Prinț de Transilvania după ce un primar din România i-ar fi oferit moștenitorului Coroanei Britanice posibilitatea de a intra în posesia acestui titlu onorific, conform presei britanice.
Primarul orașului Alba Iulia, Mircea Hava, ar fi avut această inițiativă datorită binecunoscutei pasiuni a prințului Charles, în vârstă de 68 de ani, pentru țara noastră, potrivit unor articole publicate marți de Daily Star și Mirror. "Prințul este de asemenea descendetul lui Vlad Țepeș, conducătorul local care își trăgea dușmanii în țepe de lemn și care a inspirat personajul Dracula creat de Bram Stoker", menționează una dintre publicațiile din Marea Britanie.
Prințul de Wales, despre care se spune că este "vrăjit" de ținutul rural transilvănean și de natura din această zonă, deține două case de vacanță vechi de 400 de ani în această regiune.
Într-o scrisoare adresată moștenitorului Coroanei Regale britanice, primarul Mircea Hava i-ar fi oferit acestuia invitația de a primi titlul onorific de Prinț de Transilvania. "Știm cât de mult iubiți Transilvania. A devenit a doua dumneavoastră casă și ați fost cel mai valoros ambasador al regiunii. Mai mult, ați afirmat că vă trageți rădăcinile din legendarul nostru Prinț Vlad. Pentru că iubiți Transilvania așa de mult, ne-am spus: 'Ce-ar fi dacă, în loc să fiți Prințul de Wales, ați deveni cunoscut drept Prințul de Wales ȘI al Transilvaniei?", ar scrie în mesajul care ar fi ajuns la Prințul Charles, potrivit presei britanice.
Prințul de Wales a efectuat în luna martie o vizită oficială de trei zile în țara noastră. În prima zi, acesta a adus un omagiu soldaților căzuți la datorie pentru țară și a fost decorat cu "Steaua României" în Grad de Mare Cruce de către șeful statului, Klaus Iohannis, pentru activitatea pe care o desfășoară în România. În cea de-a doua zi, el a vizitat Muzeul Satului, s-a întâlnit cu premierul Sorin Grindeanu, cu care a discutat, printre altele, despre situația comunităților de români din Regatul Unit și apoi a vizitat Parcul Natural Văcărești. Următoarele opriri au fost la Patriarhie, la Palatul Elisabeta — unde s-a întâlnit cu Principesa Margareta și Principele Radu — în Centrul Vechi al Capitalei, la Teatrul Național și la Hospice Casa Speranței, care a aniversat 25 de ani de activitate în România. "Vizita Alteței Sale reprezintă celebrarea modalităților, de o diversitate imensă, prin care oamenii și organizațiile din România și Marea Britanie colaborează pentru a face lucruri bune", a precizat ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, într-un interviu acordat AGERPRES anterior vizitei Prințului Charles.