Update. Din mulţime s-a strigat ''Demisia'', ''Hoţule'' şi ''Jos Băsescu!''. Fluierături s-au auzit şi în momentul în care şeful statului a depus o coroană de flori.
Unii pensionari i-au "urat" şefului statului "să trăiască bine ca ei". Un bărbat îmbrăcat în uniformă de CFR-ist i-a spus preşedintelui să-i fie ruşine că a dat ceferiştii afară: "Ruşine să vă fie că aţi dat ceferiştii şi mecanicii afară". Un alt participant i-a spus şefului statului că este 'un preşedinte ales ilegal', la care acesta a replicat: 'care ales ilegal?'', relatează Agerpres.
Întrebat de un ziarist cum are de gând să soluţioneze cererea mamei lui Becali, de graţiere a lui Gigi Becali, Băsescu a răspuns: ''Deocamdată să vedem dosarul''.
Pe de altă parte, Traian Băsescu a fost şi felicitat de alţi participanţi care i-au spus: 'Domnule preşedinte vă iubim' şi, de asemenea 'să vă trăiască nepoţica'.
Participanţii la manifestări flutură steaguri tricolore, dar există şi mai multe steaguri ale organizaţiei ''Noua Dreaptă''.
Comerorarea a 141 de ani de la moartea lui Avram Iancu, înmormântat în cimitirul din localitatea Ţebea, judeţul Hunedoarea, a strâns aproximativ 5.000 de persoane, iar politicienii nu puteau lipsi de la această manifestare. Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa au ajuns la Serbările naţionale "Ţebea" 2013, dedicate memoriei lui Avram Iancu. Şeful statului a fost întâmpinat de Garda de onoare, care i-a prezentat onorul. De asemenea, au fost prezenţi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, şi ministrul de Externe, Titus Corlăţean, preşedintele PDL, Vasile Blaga, şi parlamentari democrat-liberali.
Manifestările care marchează comemorarea a 141 de ani de la moartea lui Avram Iancu au început, duminică, la ora 11.00, cu o defilare a vânătorilor de munte. După defilare a început ceremonia religioasă în cimitirul din localitatea Ţebea, la care asistă circa cinci mii de persoane. Slujba religioasă este oficiată de mitropolitul Sibiului, IPS Laurenţiu Streza.
După ceremonie vor avea loc discursuri, depuneri de coroane la mormântul lui Avram Iancu, apoi un spectacol de muzică populară.
Serbările Naţionale de la Ţebea au loc la mormântul Crăişorului Munţilor.
Pe platoul destinat ceremonialului este interzis accesul cu drapele sau însemne ale partidelor politice. De asemenea, în timpul ceremonialului public, organizatorii recomandă un comportament decent, zgomotele puternice (imnuri, lozinci) afectând caracterul comemorativ al manifestării.
Pentru desfăşurarea manifestărilor de la Ţebea, traficul rutier va fi închis pe DN 76 km 38+500 – 38+600, în intervalele orare 11.00-11.15 şi 14.00-14.30. Potrivit organizatorilor, închiderea circulaţiei este necesară pentru formarea gărzii de onoare, prezentarea onorului militar şi defilarea gărzii de onoare. Conform Prefecturii, situaţia din teren nu permite devierea circulaţiei pe rute ocolitoare. Pe perioada restricţiei de circulaţie se va asigura doar deplasarea autovehiculelor destinate intervenţiilor de urgenţă, respectiv Ambulanţă, SMURD, ISU, Jandarmi, Poliţie.
Avram Iancu, unul dintre conducătorii revoluţiei de la 1848-1849 din Transilvania, s-a născut în anul 1824, la Vidra, în Munţii Apuseni, într-o familie de moţi înstăriţi. A studiat dreptul la Cluj şi a murit la 10 septembrie 1872, la Baia de Criş, fiind îngropat la Ţebea, judeţul Hunedoara, lângă "Gorunul lui Horea".