Prezidenţiabilul MRU - fracturi logice în relaţia cu PDL
Plimbaţi prin studiourile B1 precum sfintele moaşte, Blaga, MRU, Tomac, Pavelescu sau Neamţu recită aceeaşi strofă. Proiecte comune, idei seducătoare, alternative viabile la guvernarea USL.
Visul reunificării dreptei pare mai degrabă o Fata Morgana. La începutul săptămânii, Mihai Răzvan Ungureanu, autoproclamatul prezidenţiabil al Alianţei DA (Forţa Civică - PNŢCD - IRL), a fost mârâit de preşedintele PDL. Buldogul Blaga respinge categoric varianta cu MRU candidat unic al dreptei, precizând clar modul de evaluare stabilit de democrat-liberali. Pretendenții la cea mai înaltă funcție în stat trebuie să-și anunțe intenția la biroul şefului din Modrogani, iar apoi să treacă prin sita Comisiei interne pentru statut, etică şi litigii. Mai mult, Vasile Blaga, risipeşte orice brumă de speranţă pentru Ungureanu - „candidaţii înscrişi în competiţia internă a partidului vor trebui să convingă, în teritoriu, organizaţiile că sunt cei mai buni pentru a reprezenta partidul.”
Urmează celebra placă cu unificarea dreptei aruncată de complezenţă în ochii electoratului. Vasile Blaga vede ca singură opţiune absorbția Alianței DA de către PDL. Actuala conducere pedelistă, înflăcărată de sondajele care indică o uşoară creştere a partidului, este decisă să mizeze exclusiv pe forţele proprii la europarlamentare. Blaga se fixează pe zi ce trece mai adânc în fotoliu de şef al formațiunii, nu-l mai deranjează nimeni. Elena Udrea este melancolică după lunile de vară, pe Traian Băsescu îl gâdili uşor cu două trei pahare de palincă. Mai mult, se pare că este reevaluat şi de vechii „amici”. Cristi Preda îl îndeamnă pe liderul partidului să-şi asume candidatura la preşedinţie pentru a scăpa de eticheta de laș,“aflată în mintea democrat-liberalilor.”
Plimbaţi prin studiourile B1 precum sfintele moaşte, Blaga, MRU, Tomac, Pavelescu sau Neamţu recită aceeaşi strofă. Proiecte comune, idei seducătoare, alternative viabile la guvernarea USL.. Cucu’, lipsesc cu desăvârşire... aceeaşi limbă de lemn şi discursuri sforăitoare. În acest context, să nu mire pe nimeni că social-democraţii, secondaţi de liberali, vor obţine aproape toate mandatele pentru Bruxelles.
În ceea ce-l priveşte pe Ungureanu, acesta refuză momentan o alianţă cu PDL însă şi-l doreşte alături pe Cătălin Predoiu, el preşedinte - Predoiu premier. Pe de o parte, MRU este conştient că nu are nicio şansă cu un partid fantomă, fără structuri în teritoriu. De cealaltă parte însă, graba cu care şi-a anunţat candidatura, dar mai ales discursul cel puţin deplasat în care a împachetat-o, ridică câteva semne de întrebare. „Datoria mea este să le conving” - partidele de dreapta. Adică ne căsătorim mai întâi, restul vine de la sine... Tot din puţul gândirii: MRU, după ce s-a aşezat în capul mesei: „candidatura unică din partea forţelor de dreapta înseamnă primul pas către construcţia unui partid unic de centru-dreapta”. Binenţeles că nu omite nici dimensiunea europeană a formaţiunii pe care o va păstorii: „un partid unic al dreptei trebuie să fie afiliat la PPE.” Pe semne că această „strategie” l-a lăsat mască inclusiv pe Vasile Blaga care logic i-a trântit uşa în nas.
La nivel declarativ, Mihai Răzvan Ungureanu este cel de-al doilea politician care şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale după Crin Antonescu, preşedintele PNL şi candidatul oficial al USL. Nu va fi însă al doilea în cursa finală spre Cotroceni, el se identifică perfect cu următoarea Lege a lui Murphy - ce începe rău se termină şi mai rău...
Ştirile orei
despre tine,daca-ti place Murphy,am alta:
"Din când în când, uită-te peste umăr ca să te asiguri că te urmează (citeste )cineva"
evident,doar daca ai curiozitate...
am senzatia ca esti previzibil..
daca in viitoarele 2-3 articole vei ataca subiectul Falca,ramane acelasi comentariu,dar sa schimbi tu numele...te rog