Primăria Capitalei are un buget de peste 290 de milioane de lei pentru sala multifucţională de sport
Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) oferă, prin licitaţie deschisă, peste 290 milioane de lei pentru proiectarea şi construirea sălii multifuncţionale din Complexul Sportiv "Lia Manoliu".
Contractul pentru obiectivul de investiţie "Sala Multifuncţională - Complex Sportiv Lia Manoliu" are în vedere obţinerea şi amenajarea terenului, asigurarea utilităţilor necesare obiectivului, proiectarea şi asistenţă tehnică, investiţia de bază, construcţii şi instalaţii, utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale cu montaj, dotările, organizarea de şantier şi chetuielile pentru darea în exploatare, potrivit unui anunţ publicat pe www.e-licitatie.ro.
Valoarea estimată a contractului este de 290.031.320 lei fără TVA, se precizează în anunţ.
Sala ar urma să fie construită în 36 de luni începând de la data atribuirii contractului, din care 24 luni pentru proiectare şi execuţia lucrărilor şi 12 luni pentru servicii tehnice de operare şi mentenanţă după recepţia de la terminarea lucrărilor.
Contractul va fi atribuit firmei cu oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare fiind 10 octombrie 2013, ora 10:00.
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în 27 aprilie, proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii "Sală Multifuncţională - Compex Sportiv Lia Manoliu", valoarea totală a investiţiei fiind de 80.597.950 de euro, inclusiv TVA, din bugetul municipalităţii.
"Construirea unei săli multifuncţionale cu caracter polivalent în cadrul Complexului Sportiv Naţional «Lia Manoliu», va contribui la dezvoltarea şi susţinerea potenţialului acestei zone metropolitane, destinate preponderent sportului", s-a precizat în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.
În document s-a mai arătat că arena multifuncţională va avea o capacitate de aproximativ 12.000 de persoane, suprafaţa totală necesară pentru toate funcţiile arenei fiind de aproximativ 40.000 de metri pătraţi.
Construcţia va avea o amprentă la sol de 10.000 de metri pătraţi şi un regim de înălţime S+P+3E.
Totodată, sala va avea "toate dotările aferente activităţilor sportive, de divertisment şi de afaceri" şi va fi acoperită cu o structură de grinzi cu portantă ridicată şi învelitoare din tablă vopsită în câmp electrostatic şi luminatoare de sticlă, conform aceluiaşi proiect.
În expunerea de motive a proiectului s-a mai arătat că s-a identificat posibilitatea ca în sală să fie practicate următoarele sporturi: tenis, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, hochei pe role, floorball, box, atletism, gimnastică, tir sportiv, scrimă, tenis de masă şi altele.
"Construcţia sălii multifuncţionale moderne şi impresionante, presupune utilizarea celor mai noi tehnologii, în vederea facilitării unei transformări funcţionale rapide, din arenă sportivă în scenă de concert, sau centru pentru congrese. (...) Trecerea rapidă de la o manifestare la alta presupune posibilitatea reamenajării în cel mai scurt timp. Astfel, este esenţial să fie avută în vedere şi optimizarea costurilor de reamenajare", s-a precizat în raportul de specialitate al proiectului.