Primarul Capitalei cere RADET o soluţie privind blocurile debranşate pentru neplată
Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a cerut RADET o soluție privind cele aproape 400 de blocuri debranșate pentru neplată, astfel încât nimeni să nu sufere de lipsa căldurii.
"Am informația că 395 de blocuri au fost debranșate pentru neplată. Doresc zilele acestea să contactați asociațiile de proprietari, să aveți o discuție cu dânșii, să ajungeți la o soluție, astfel încât în perioada aceasta nimeni să nu sufere de lipsa căldurii. Aș dori ca de mâine să începeți contactarea lor și discuțiile să vedeți ce soluții puteți găsi și să ni le comunicați și nouă", a declarat Sava, miercuri seara, la comandamentul de iarnă convocat la Primăria Capitalei.
Directorul general al RADET București, Valentin Vițalariu, a spus că se va lua legătura cu asociațiile de proprietari, astfel încât să nu mai existe în viitor asemenea probleme. "O să găsim o soluție legală în orice caz", a subliniat Vițalariu.
Citește și: Primarul general a cerut continuarea tratamentelor cu materiale antiderapante în noaptea de miercuri spre joi
El a anunțat totodată că avaria de la CET Vest a fost remediată. "Dintre cele 105 de puncte termice pe care le avea CET Vest noi am acoperit 65 din alte CET-uri. La această oră, a început să se revină la normal, în sensul preluării de către CET Vest a punctelor care îi reveneau în mod obișnuit, deci se ajunge la normal, în sensul că în această seară nu cred să mai existe loc care să nu primească căldură", a declarat reprezentantul RADET.
Potrivit acestuia, RADET, cu ajutorul Primăriei Capitalei, a finanțat un program prin care fiecare bloc este monitorizat și contorizat și este imposibil ca bucureștenii să plătească mai mult decât au consumat.
"Este contor la fiecare bloc care înregistrează cantitatea de căldură care se livrează, această cantitate de căldură este preluată într-un program de calcul și este facturată către populație. Nu există posibilitatea intervenției umane în acest sistem astfel încât să spunem că există o eroare și că din greșeală un bloc plătește mai mult decât a primit", a adăugat Vițalariu.