Prin decizia în cazul comisarului european, Băsescu este trimis la culcare de fruntașii UE
Traian Băsescu a arătat încă o dată că nu este în stare să facă decât tărăboi și glumițe pe temele esențiale pentru România și că nu poate pune interesul național deasupra partizanatului politic. Diversiunea președintelui nu a funcționat, iar România a obținut cel mai râvnit portofoliu european pentru ţările care beneficiază de fondurile de coeziune.
Corina Creţu comisar. Președintele ales al Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a anunțat, miercuri, pe site-ul Comisiei, numele celor 28 de comisari şi portofoliile repartizate, reprezentantul României, Corina Creţu, fiind numită comisar european pentru Politică Regională.
Anunțul vine după seria lungă de discuții între Juncker și liderii statelor membre UE. În România, negocierile au scos în evidență o lipsă de solidaritate a politicienilor față de un moment extrem de important pe termen mediu și lung pentru țara noastră.
Numirea Corinei Crețu pe portofoliul de Politică Regională mai demonstrează un lucru: interlocutorul Bruxelles-ului pentru temele de interes major ale României este premierul Victor Ponta, nu președintele Băsescu.
Citeşte şi: Traian Băsescu, CRITICAT de un fost director SIE pentru dezvăluirea privind "ofiţerul acoperit"
Victor Ponta a avut mai multe discuţii cu Juncker în vara acestui an, ultima având loc la sfârșitul lunii august, pentru ca România să obțină un portofoliu important. În schimb, Traian Băsescu, nefiind parte la negocieri, a găsit de cuviință să lanseze, înainte de a fi anunțată lista!, zvonuri despre obținerea comisariatului pentru ajutor umanitar.
Traian Băsescu gafă. Gafa președintelui ar fi putut să șubrezească poziția României în cadrul viitoarei Comisii, însă singurii care au acordat atenție declarației lui Băsescu au fost mass-media interne, liderii europeni având deja o poziție stabilită de comun acord cu prim-ministrul Ponta.
Degeaba a încercat ulterior Traian Băsescu să insiste că și el ar fi pus umărul la tratativele pentru stabilirea portofoliului care revine țării noastre. Dacă nominalizarea nu ar fi fost un succes pentru România, Băsescu ar fi fost primul care deschidea șampania. Însă, acum că țara noastră a obținut unul dintre cele mai importante comisariate din CE, unde se gestionează aproape o treime din bugetul Uniunii Europene, președintele ar vrea să își asume și el o parte din merite.
Citeşte şi: Ponta l-a învins pe Băsescu la Bruxelles
Încercarea de sabotare a intereselor țării noastre în discuțiile pentru formarea noii CE, în care Iohannis și Blaga l-au secundat cu voluptate pe Băsescu, a arătat că nici măcar în ultimele sale zile de mandat președintele nu va ține cont de faptul că iresponsabilitatea declarațiilor sale poate produce mari deservicii României pe plan european și internațional. Noroc că liderii europeni s-au lămurit în privința lui Băsescu.