Aceste precizări vin după ce Alexandru Cumpănașu, care spune că este unchiul victimei, a publicat extrase din raportul Ministerului de Interne legat de același caz. Potrivit acestor extrase, deși comisarul șef Alexe Nicolae, adjunct al șefului IPJ Olt pe linie de investigații criminale, a propus să se intre la adresa respectivă, reprezentanții Parchetului nu au fost de acord cu această propunere.
Parchetul General are însă o altă versiune: „Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal nu le-au interzis lucrătorilor de poliție să pătrundă în domiciliul prezumtivului autor Dincă Gheorghe, după ce l-au identificat. În raport de constatările din teren, de comun acord, procurorii și lucrătorii de poliție au apreciat că nu este oportună pătrunderea în domiciliu înainte de ora 06.00, întrucât exista riscul compromiterii probelor în situația în care autorul nu se afla acolo”.
În 23 iulie, Asociația „Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” (AMASP) afirma că „niciun procuror nu a interzis polițiștilor să intre în locație, aceștia comunicând că nicio activitate nu se auzea și nu se observa în interiorul curții sau al casei”.
În plus, potrivit AMASP, vineri, la ora 03,05 noaptea, au fost luate luate mandatele de percheziție de la instanță dar poliția a anunțat, la ora 03,15, - Politia anunță că nu mai are oameni disponibili la sediu. Echipa de polițiști ar fi fost constituită doar la ora 05,30.
Procurorii și polițiștii au apreciat „de comun acord” că nu este oportună pătrunderea în domiciliul lui Gheorghe Dincă
Procurorii și polițiștii „au apreciat că nu este oportună pătrunderea” în domiciliul lui Gheorghe Dincă „înainte de ora 06.00, întrucât exista riscul compromiterii probelor în situația în care autorul nu se afla acolo”, se arată în raportul realizat de Secția de Îndrumare și Control din cadrul Parchetului General în ceea ce privește intervenția în cazul Caracal.
Tag-uri:
loading...
Ştirile orei
Comentarii
Adauga un comentariu nou
ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ
x