Procurorul Lucian Papici, care a instrumentat dosarul lui Dragnea, anchetat pentru trafic de influenţă
Lucian Papici, procurorul care a instrumentat dosarul Referendumul al lui Liviu Dragnea, este anchetat penal pentru trafic de influenţă. El ar fi intervenit pentru a i se închide vărului său un dosar de proxenetism, potrivit România TV. De asemenea, Papici este anchetat pentru spionarea telefonului soţiei sale.
Înalta Curte a confirmat redeschiderea urmării penale împotriva procurorului Lucian Papici pentru trafic de influenţă. El ar fi intervenit în favoarea vărului său de la Timişoara, patron de club, care ar fi implicat într-o reţea de proxenetism. Procurorul Lucian Papici ar fi intervenit pentru a i se închide acestuia dosarul, lucru care s-a întâmplat.
Procurorul mai este implicat într-un dosar pe rolul DIICOT. Lucian Papici a fost audiat în acest dosar, fiind acuzat de faptul că a instalat un soft de spionaj pe telefonul soţiei sale, conform România TV.
Minuta instanţei:
"În baza art.335 alin. 4 C.pr.pen., confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 118/D/P/2012 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara faţă de numiţii Fazakaş Roxana, Mirea Florin Alexandru şi Boureanu Cristian Dan sub aspectul ianfracţiunilor prevăzute de art. 367 C.pen. şi art. 211 C.pen., precum şi în dosarul nr. 2/D/P/2010 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Hunedoara faţă de numiţii Papici Lucian Gheorghe şi Andrei Horaţiu Ciprian sub aspectul infracţiunilor prevăzute de art. 302 alin. 2 C.pen. (fost art. 19 alin. 1 din Legea nr. 51/1991) şi art. 365 C.pen. (fost art. 46 din Legea nr. 161/2003), dispusă prin ordonanţa nr. 2303/C/2015 din 2 septembrie 2015 emisă de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă."
Art. 302, alin 2 Cod Penal:
Interceptarea, fără drept, a unei convorbiri sau a unei comunicări efectuate prin telefon sau prin orice mijloc electronic de comunicaţii se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Art. 365 Cod Penal:
"Operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice
(1) Fapta persoanei care, fără drept, produce, importă, distribuie sau pune la dispoziţie sub orice formă:
a) dispozitive sau programe informatice concepute sau adaptate în scopul comiterii uneia dintre infracţiunile prevăzute în art. 360-364;
b) parole, coduri de acces sau alte asemenea date informatice care permit accesul total sau parţial la un sistem informatic, în scopul săvârşirii uneia dintre infracţiunile prevăzute în art. 360-364, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Deţinerea, fără drept, a unui dispozitiv, a unui program informatic, a unei parole, a unui cod de acces sau a altor date informatice dintre cele prevăzute în alin. (1), în scopul săvârşirii uneia dintre infracţiunile prevăzute în art. 360-364, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă."
Citeşte şi: Plecare surpriză de la DNA! Un celebru procuror părăseşte instituţia
Lucian Papici şi-a pus semnătura pe cele mai importante şi mai grele dosare de corupţie din România, dintre care amintim dosarul „Trofeul calităţii", în care fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la închisoare cu executare, dosarul „Caltaboşul", în care fostul ministru al agriculturii Decebal Traian Remeş a fost condamnat la închisoare cu executare, dosarul „Valiza", în care deputatul PNL Gigi Becali a fost condamnat la închisoare cu executare, dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu, în care acesta a primit şapte ani de închisoare.
Ştirile orei
JUSTITIA ROMANA ,PLINA DE CUURVE,HOTI,SPAGARI ,CRETINI.HUO.!!INJUSTITIE