Procurorul Lucian Papici cere CSM să-i apere reputaţia profesională în legătură cu declaraţiile lui Ponta

| 03 oct, 2013

Procurorul Lucian Papici din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a solicitat joi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) apărarea reputaţiei profesionale în urma afirmaţiilor făcute la adresa sa în mass-media de către premierul Victor Ponta.

"Procurorul Papici Lucian Gheorghe din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a DNA a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să îi apere reputaţia profesională şi imaginea publică în legătură cu afirmaţiile făcute de către premierul României Victor Viorel Ponta în mass-media. În solicitarea adresată CSM, procurorul Papici Lucian Gheorghe consideră că afirmaţiile denigratoare făcute de primul ministru îi afectează reputaţia profesională, deoarece acestea pun la îndoială obiectivitatea sa în instrumentarea dosarelor penale, probitatea morală şi profesională", se arată într-un comunicat de presă al DNA remis joi Agerpres.

DNA susţine că afirmaţiile respective au fost făcute miercuri în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune, în contextul în care, cu puţin timp înainte, fusese transmis de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ordinul prin care s-a dispus încetarea delegării în funcţia de procuror şef secţie a lui Papici.

În cererea adresată CSM, procurorul Lucian Papici susţine că, prin afirmaţiile premierului Victor Ponta - din care reproduce textual "Papici a făcut dosare politice" şi "De ce trebuie să-i ţinem pe toţi băsiştii?" - se creează opiniei publice sentimentul că primul ministru, care este om politic, este în realitate cel care hotărăşte asupra menţinerii sau nu în funcţia de conducere a unui procuror, cu toate că nu are atribuţii legale în acest sens.

În susţinerea cererii sale către CSM, procurorul Papici subliniază că aceste exprimări "creează un potenţial de asociere a magistraţilor, ca reprezentanţi ai instituţiilor statului, cu mediul politic şi consideră că modul tendenţios, aprecierile personale şi judecăţile de valoare exprimate de primul ministru îi afectează imaginea publică".

"Procurorul Lucian Papici reaminteşte că reputaţia profesională este o consecinţă a integrităţii profesionale şi morale, aflată în strânsă legătură cu independenţa, imparţialitatea şi integritatea pe care, ca magistrat, le manifestă în exercitarea profesiei, iar acestea au fost încălcate prin comportamentul public al primului ministru", se mai arată în comunicatul CSM.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ