”Profesorul” Ghiniohannis și soarta cadrelor didactice din România
Profesorii au devenit o categorie extrem de importantă în ecuația actualei campanii electorale. Fără să fie luați în calcul, nimeni nu va reuși să explice în retrospectivă ce s-a întâmplat de fapt și unde se vor fi dus grămadă toate speranțele legate persoana candidatului Klaus Iohannis.
În țara în care candidatul Mircea Geoană a pierdut la mustață în fața lui Băsescu pentru o simplă întâlnire – despre care nu se știe mai mult – cu Sorin Ovidiu Vântu, Klaus ”Ghiniohannis” i-a insultat pur și simplu chiar pe propriii lui colegi de breaslă, pe profesorii din România.
Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul
S-a spus că răspunsul instinctiv al candidatului ACL reprezintă un dezastru electoral pentru că trădează cinism, nepăsare și dispreț. La această enumerare ar mai trebui adăugată și o totală și inexplicabilă cunoaștere a condițiilor exacte în care corpul profesoral rezistă pur și simplu, cu greu, după 25 de ani de la gonirea de la putere a soților Ceaușescu. Ce fel de profesor a fost Klaus Iohannis și cât de tare s-a putut izola de realitatea de zi cu zi a colegilor săi? Butaforie, cadru didactic de operetă, un politruc al catedrei s-a comentat în urma gafei pe care mulți s-au grăbit s-o coreleze cu alt episod nefericit în care ”Ghiniohannis” a dovedit că n-are habar cât este salariul minim pe economie. Dacă nu-ți pasă, nu te doare capul – s-a spus, o aluzie clară că astfel de probleme nu-l tensionează de niciun fel pe candidatul ACL, un semn cât se poate de îngrijorător că românii nu vor avea un președinte ”de partea lor” în persoana lui ”Ghioniohannis”.
Din acest punct de vedere putem spune că breasla profesorilor reprezintă epicentrul dezastrului pentru ACL și începutul sfârșitului carierei politice a primarului sibian.
Mesajele USD au subliniat și până acum că fostul aliat al social-democraților a ales tabăra oamenilor lui Băsescu și că va promova politica de austeritate și tăieri salariale a acestora. De acum astfel de acuze capătă un plus de consistență și credibilitate. Klaus ”Ghinion” Iohannis nu știe care este punctul de jos al suportabilității (salariul minim), nu-l interesează condițiile în care supraviețuiesc de la o lună la alta majoritatea cetățenilor (și profesorii săi) și, cel mai grav, nu are experiența necesară pentru a discerne între bine și rău, un detaliu care din punct de vedere economic poate aduce pieirea unei națiuni (a se vedea ”platforma” prin care candidatul ACL pornea la drum provocând din start un deficit bugetar letal).