PSD mai face un pas pentru fidelizarea baronilor locali
PSD mai face un pas pentru fidelizarea baronilor locali! Comisia specială parlamentară privind elaborarea Codului administrativ continuă, marţi, dezbaterile asupra articolelor acestui act normativ.
PSD mai face un pas pentru fidelizarea baronilor locali! Proiectul privind codul administrativ a fost depus de parlamentarii PSD.
Deputatul PSD Simona Bucura Oprescu a depus un amendament la proiectul de Cod Administrativ, dezbătut în comisia specială parlamentară, care prevede introducerea de indemnizații speciale pentru limita de vârstă - pensii speciale - pentru primari, viceprimari, președinți de Consilii Județene și vicepreședinți de Consilii Județene, potrivit documentului de lucru de la comisia specială care centralizează toate amendamentele depuse până la 20 mai.
Asociația Comunelor și Asociația Orașelor din România au câte o variantă de amendament în acest sens.
"Nivelul redus al pensiilor pentru limită de vârstă de care beneficiază primarii, președinții și vicepreședinții consiliilor județene din România generează profunde inechități între pensiile primite de aceștia și pensiile primite de unii subordonați", spune deputatul PSD, în motivarea amendamentului.
Ea adăugă că modificarea a ținut cont de criticile Curții Constituționale, care a declarat în două rânduri ca fiind neconstituțional un proiect adoptat în 2016 privind pensiile speciale pentru aleșii locali.
Amendamentele la Codul Administrativ vin în contextul în care în parlament se află un proiect de lege în acest sens inițiat de deputatul PNL Corneliu Olar, fost primar, și semnat de parlamentari de la toate partidele, exceptând USR, scrie Hotnews.ro.
Dezbaterile la Codul Administrativ vor fi reluate de la articolul 111, capitolul Administraţie publică locală.
Luni, comisia specială a început dezbaterile asupra actului normativ, luând în discuţie, pe parcursul a şase ore, 110 articole din cele peste 600 ale proiectului. Textele adoptate au vizat capitolele administraţiei publice centrale, prefectului şi dispoziţiile generale.
Potrivit unor prevederi adoptate luni, prefecţii şi subprefecţii vor fi demnitari publici şi nu înalţi funcţionari publici, cum este prevăzut în prezent.