PSD sesizează Curtea Constituțională ca să curețe dosarele lui Dragnea. Efect de tsunami
După completele de cinci judecători, am putea avea un nou blocaj la ÎCCJ. Marionetele lui Liviu Dragnea lovesc și în deciziile luate de completurile de trei judecători și reclamă la CCR că magistrații de la Curtea Supremă trebuiau să judece printr-un complet specializat, lucru care nu s-a întâmplat.
Florin Iordache, cel care îl înlocuieşte în această perioadă pe Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a sesizat Curtea Constituţională pentru un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe tema completurilor specializate.
Încă de săptămâna trecută, la termenul din procesul Bombonica, avocații lui Liviu Dragnea au făcut mișcarea surprinzătoare și au invocat conflictul juridic între Parlament și ICCJ. Acum Camera Deputaților a preluat oficial sesizarea către CCR.
Sesizarea lui Iordache a fost depusă vineri, 22 martie, la CCR. Înlocuitorul lui Dragnea susţine că ÎCCJ a generat un conflict pentru că nu a constituit completuri specializate care să judece în primă instanţă dosarele de corupţie, aşa cum prevede Legea 78/2000.
Mutarea îl ajută pe șeful PSD: acesta fiind condamnat în primă instanţă de un asemenea complet de trei judecători.
Ce spun reclamanții din PSD: conform legii, fiecare tip de speță trebuie judecat de un complet specializat în speța respectivă. Dacă, de exemplu, este vorba despre spălare de bani trebuie să fie complete specializate pe această speță.
Vorbim despre Legea 78 2000, Art. 29 care spune că "pentru judecarea în primă instanţă a infracţiunilor prevăzute în prezenta lege, se constituie complete specializate".
Judecătorii instanței supreme au stabilit ca Liviu Dragnea să fie audiat în dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman pe data de 15 aprilie. Liviu Dragnea ar fi trebuit să se prezinte luni la ÎCCJ, însă este internat în spital în urma unei duble hernii.