PSD vrea doar măști și distanțare socială pentru încă 15 zile

| 11 iun, 19:46


Liderii PSD au decis, joi, să nu voteze prelungirea stării de alertă în forma care va fi propusă de Guvern și să modifice documentul în Parlament.

 

Starea de alertă ar înceta în 15 iunie și pentru prelungirea ei este nevoie de adoptarea unei hotărâri de guvern care trebuie validată de Parlament. Decizia PSD vine în contextul în care, joi, INSP a anunțat o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus.
La finalul ședinței conducerii interimare a PSD, președintele Marcel Ciolacu a declarat că decizia finală va fi luată luni, după ce parlamentarii PSD vor consulta documentul pe care îl va trimite Guvernul în Parlament.
Ciolacu a anunțat câteva condiții pe care le pune PSD.
„Colegii mei au venit cu câteva propuneri clare, către Guvernul României, respectiv când vor veni cu cererea de încuviințare a stării de alertă să cuprindă redeschiderea spitalelor pentru bolurile cronice, redeschiderea spitalelor suport COVID care nu au avut pacienți, exclus continuarea procedurilor de achizii publice prin licitație.
Considerăm pentru încă o perioadă limitată obligativitatea purtării de măști în spații închise cu respectarea limitării persoanelor pentru evenimente și distanțarea socială. (...) Izolarea trebuie menținută, mai ales dacă o persoană vine dintr-o zonă de focar.
Decizia finală o vom lua luni. Cei mai mulți dintre colegi au propus prelungirea unor măsuri cu 15 zile”, a anunțat Ciolacu.
Surse din partid au declarat pentru Digi24.ro că proiectul de Hotărâre pentru prelungirea stării de alertă pe care îl va adoptat astăzi Guvernul, va fi modificat radical în Parlament de PSD.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ