Puterea din PNL – tot mai puţină la Antonescu
Că preşedintele PNL simte în ceafă dizidenţa tot mai sonoră din PNL nu mai reprezintă un secret pentru nimeni.
După reproşurile formulate constant de Andrei Chiliman şi Vlad Moisescu, „înăbuşite” de Crin Antonescu prin excluderi din partid, după ce Călin Popescu Tăriceanu s-a manifestat drept unul dintre criticii cei mai activi la adresa direcţiei haotice a PNL sau după nemulţumirile exprimate mai apăsat sau mai discret de către liberalii din teritoriu care îi impută lui Crin Antonescu declinul PNL, apare un nou semnal care ar trebui să-l pună pe gânduri pe Crin Antonescu.
Astfel, deputatul PNL Andrei Gerea, susţinut de Crin Antonescu, a câştigat cu emoţii competiţia cu Ludovic Orban pentru şefia grupului PNL din Camera Deputaţilor. În favoarea lui Andrei Gerea s-au pronunţat 58 de deputaţi PNL în timp ce contracandidatul său Ludovic Orban a obţinut 23 de voturi. În pofida victoriei obţinute de favoritul lui Crin Antonescu, scorul obţinut de Ludovic Orban exprimă raportul real de forţe din PNL. Chiar dacă preşedintele PNL încearcă să inducă imaginea autorităţii sale în fruntea PNL, realităţile „din teren” tind să-l contrazică fiindcă, la adăpostul votului din Parlament, deputaţii îşi exprimă de fapt nemulţumirea faţă de leadershipul reprezentat de Crin Antonescu.
Rezultatul îi oferă argumente suficiente lui Crin Antonescu pentru a-şi pune problema puterii pe care o mai deţine în PNL. Este cunoscut că votul pentru stabilirea liderilor de grup reprezintă, în mod normal, simple formalităţi în care voinţa conducerii partidului prevalează. Nu este însă cazul PNL din perspectiva jocurilor de putere de la Camera Deputaţilor pe care Crin Antonescu este evident că le controlează tot mai greu.
Pentru Antonescu, situaţia este departe de a fi una confortabilă. Cu mai puţin de un an până la alegerile pentru Parlamentul European, preşedintele PNL îşi provoacă singur evenimente de imagine în care este aplaudat şi lăudat. În realitate, proiecţia liderului apreciat pe care Crin Antonescu încearcă să o impună este departe de situaţia reală, preşedintele PNL demonstrând inabilitate atât în a-şi construi profilul unui prezidenţiabil puternic, cât şi în a oferi partidului o direcţie coerentă.
Riscurile pentru Crin Antonescu nu sunt deloc neglijabile. Ipoteza cea mai nefastă ar fi aceea în care liderul liberal s-ar trezi în anul electoral 2014 cu tot mai multe contestări în partid, mai ales că acelaşi preşedinte PNL nu a dat dovada de tact atunci când s-a pus problema gestionării criticilor ce i-au fost aduse. Prin urmare, Crin Antonescu este aşteptat la cotitură de lideri liberali care au fost trecuţi în plan secund, aşa cum e cazul lui Ludovic Orban sau Călin Popescu Tăriceanu. Iar când va exista o masă critică suficient de puternică în partid, poziţia lui Crin Antonescu la vârful PNL va fi serios ameninţată.
Ştirile orei
-si la distanta si Dormea TUN!!!ce a facut ea este EChivalentul cu ati lasa copilul de 4 ani sa traverseze SINGUR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
_va intreb -ce cautau copiii pe terenul acela parasit de la marginea parcului???
-acum vor MITING ptr ca Nu au avut Grija de Propriul copil???!!!
-Basescu-4 ani Primar=0 Presedinte 10 ani -,a avut doua Guverne-tariceanu si boc si NU le-a cerut sa REZOLVE problema!!!!
-Intrebare-daca lasi un copil de 4 ani sa TRAVERSEZE singur soseaua ce se poate intampla?????
-toata lumea stie ca pe strazi sunt caini asa cum stie ca sunt si masini!
-BUNICA E VINOVATA -uitati-va ca plange fara lacrimi!!!Procuratura sa faca ancheta si va CONSTATA ca Copiii au fost abandonati in timp ce ea se ODIHNEA!!!!!
-
dar parerea ta care e,o fi bine,o fi de rau...
sau n-ai voie de la PSD Timisoara,sa -ti exprimi opiniile proprii?