'În materie de agendă europeană, am participat la Consiliile JAI, cred că am avansat destul de bine pe această agendă şi am avut, de asemenea, numeroase misiuni de monitorizare în cadrul MCV. În tot cursul acestui an, am început să explic interlocutorilor europeni, Comisiei Europene şi experţilor care au venit că sistemul judiciar din România a ajuns la un grad de maturitate în care, indiferent de existenţa sau inexistenţa voinţei politice cu privire la justiţie independentă, drumul înapoi să nu mai poată fi făcut. Reafirm astăzi, fără să am nicio ezitare, că justiţia din România a atins acest nivel în care să nu mai poată fi influenţată politic', a afirmat Raluca Prună.
Ea spune că ar dori să vadă o mai bună colaborare cu Parlamentul viitor şi, dacă se poate, o concentrare pe aplicarea legislaţiei din România şi nu pe schimbarea ei.
'Există o tentaţie întotdeauna de a modifica legislaţia. (...) Ceea ce trebuie să facem este să ne arătăm nouă înşine, dar şi partenerilor noştri, că ceea ce s-a făcut în România este sustenabil şi că suntem serioşi în ceea ce priveşte aplicarea legilor în această ţară', a subliniat ministrul Justiţiei.
Întrebată ce va face după încheierea mandatului, Raluca Prună a răspuns că se va întoarce să lucreze la Comisia Europeană.
'Din prima zi am spus că am venit pentru un mandat limitat şi că mă întorc acolo de unde am venit', a precizat ea.