Reacţia Bisericii pe tema impozitării veniturilor: Dacă ni se retrocedează proprietăţile putem discuta şi despre impozitare

| 26 aug, 12:12

Biserica Ortodoxă Română reacționează într-un comunicat că este deschisă pentru o discuție pe tema impozitării veniturilor ei, însă pune o condiție.

Biserica este deschisă pentru o discuţie pe tema impozitării veniturilor ei dacă această discuţie este abordată împreună cu chestiunea retrocedării sau a compensării tuturor proprietăților bisericeşti confiscate de Statul român, astfel încât Biserica să poată dispune de resursele necesare pentru întreţinere şi pentru susţinerea operei ei social-filantropice. Până în prezent a fost retrocedată Bisericii Ortodoxe Române numai o mică parte din proprietățile sale confiscate de regimul comunist.   În concluzie, proprietățile şi veniturile bisericeşti sunt astăzi folosite pentru susținerea multiplelor activităţi derulate de Biserică în societatea românească, scrie basilica.ro.

Citeşte şi:  Teodorovici, despre impozitarea veniturilor Bisericii: Putem discuta la finele anului

„Până în prezent, a fost retrocedată Bisericii Ortodoxe Române numai o mică parte din proprietățile sale confiscate de regimul comunist”, se mai arată în comunicat.

„În urmă cu câteva zile, Patriarhia Română a explicat într-un comunicat de presă că veniturile realizate de unităţile bisericeşti sunt folosite pentru cheltuieli cu salariile, utilităţile, întreţinerea unui important patrimoniu de locaşuri de cult şi alte clădiri bisericeşti, pentru susţinerea unei semnificative opere social-filantropice şi educaţional-culturale în societatea românească şi în comunităţile de români din străinătate, se precizează în comunicat.

„Faptul că Biserica Ortodoxă Română este bine organizată şi are capacitatea de a-şi administra eficient proprietăţile trebuie apreciat şi promovat, iar nu invidiat şi denigrat. Cele aproximativ 800 de instituţii şi programe socio-medicale şi educaţionale (cabinete medicale, cabinete de consultanţă, cămine şi centre pentru bătrâni, copii şi alte persoane defavorizate, grădiniţe etc.), pentru susţinerea cărora anul trecut (2014) eparhiile Patriarhiei Române au cheltuit peste 87.000.000 lei, sunt susţinute în imensa lor majoritate tocmai din veniturile obţinute corect şi transparent de eparhiile Bisericii Ortodoxe Române. (...) Reamintim că statutul fiscal al Cultelor din România este similar cu cel din majoritatea statelor Uniunii Europene în care acestea sunt susţinute pentru contribuţia lor la viaţa societăţii”, subliniază sursa citată.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 sep, 10:28
SACALU NEGASIT
BA ESTI PROST?
SI DE UNDE GRIJANIA MATI AI BANI PENTRU MASINI DE ULTIMA GENERATIE SALARIILE VOASTRE DE EXCROCI MAI ALES ACUM CA SUNT DUBLATE SI NU PLATITI NICI UN IMPOZIT PE ELE CA PRICE ROMAN DIN ROMANIA VOI CNSAS UL NU L PLATITI IN AVETI MOCA ASA CA DUTE DRACU CU TOT CU RETROCEDARILE VOASTRE SI CEREM IMPOZITAREA BOR SI PE SALARII SI APP TU ESTI SATANA PE PAMANT NU SLUJESTI LITERA BISERICI IL SLUJESTI PE SATANA CER IMPOZITAREA BOR SI PE VENITURI SALARII

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ