Reducere CAS. Ipocriza fără margini a lui CRIN ANTONESCU - PNL a absentat de la votul din Senat
Reducere CAS. Absența de la vot în masă a liberalilor este cu atât mai surprinzătoare cu cât aceștia au militat pentru reducerea CAS și chiar au inițiat o moțiune de cenzură în favoarea măsurii.
Reducere CAS. Crin Antonescu, oferind cea mai mare dovadă de lipsă de seriozitate din istoria politică recentă, a refuzat să voteze marți în Parlament o măsură pur liberală, pe care a promovat-o în toată perioada în care PNL a făcut parte din Guvernul USL. Este vorba desigur despre reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale de la 1 octombrie, la votul căreia Antonescu a absentat în “dulcele-i stil clasic”.
De altfel, doar 23 de senatori liberali au fost prezenți la vot, în timp ce 24 au fost absenți (mai mult de jumătate), printre aceștia numărându-se și Antonescu, Teodor Atanasiu, Corneliu Dobriţoiu și Varujan Vosganian.
Citeşte şi: Senatul a adoptat reducerea CAS la angajator. Camera Deputaţilor este decizională
Absența în masă a liberalilor este cu atât mai surprinzătoare cu cât aceștia au militat practic pentru reducerea CAS și chiar au inițiat o moțiune de cenzură înainte de alegerile pentru Parlamentul European în favoarea măsurii, în care solicitau Guvernului Ponta adoptarea acestei politici până la data de 1 mai.
Fiind o măsură solicitată de toate partidele politice încă din 2013, teoretic ar fi trebuit să existe un consens cu privire la acest proiect, astfel că toate grupurile parlamentare l-au votat, inclusiv cel al opoziţiei. Practic, liberalii au refuzat să susțină reducerea CAS prin absența de la vot, deși cât timp exista USL aceștia amenințau cu ruperea alianței dacă legea nu va fi adoptată.
Drept dovadă suplimentară a absurdului situației, merită reamintit faptul că în 2013, în cadrul şedinţei Delegaţiei Permanente a PNL ce a avut loc la Constanţa din luna august, liberalii au votat în unanimitate susţinerea măsurii de reducere CAS cu 5%. Mai mult, moțiunea de cenzură introdusă în luna martie conținea în text un ultimatul pentru Guvern prin care se impunea adoptarea acestei decizii de politică fiscală.
Citeşte şi: Reducerea CAS cu 5% de la 1 octombrie, APROBATĂ în şedinţa de Guvern
Din fericire pentru angajatorii din România, textul legii a fost aprobat cu 109 „pentru" şi o abținere. Proiectul va fi transmis Camerei Deputaţilor, care este cameră decizională.
Strategia absenteismului nu trebuie să ne surprindă, venind din partea liberalilor. Fostul președinte al PNL este oricum cunoscut drept o prezență rară pe holurile Parlamentului, ca să nu spunem “chiulangiu notoriu”.
Potrivit unui raport al Institutului pentru Politici Publice (IPP) de anii trecuți, Crin Antonescu avea o rată a prezenţei la Senat de doar 1,5%, ocupâd astfel primul loc în topul absenților.