Regele Mihai, mesaj pentru români: Omul își câștigă în fiecare zi dreptul de a avea un "mâine"
Regele Mihai a adresat un mesaj românilor, cu ocazia Sfinţilor Mihail şi Gavril. Regele vorbeşte despre puterea tinerilor şi despre obligaţia de a lupta în fiecare zi pentru un viitor mai sigur. "Democrația și libertățile nu sunt câștigate pentru totdeauna", este mesajul regelui.
Bunul mers al instituțiilor Statului este condiția libertății și statorniciei, instituțiile neputând funcționa fără respectul legii, fără competență și fără etică, afirmă Regele Mihai în Mesajul adresat, duminică, cu ocazia Zilei Sfinților Mihai și Gavriil.
"Când am întors țara de partea Aliaților, pentru salvarea existentei Statului român, aveam 22 de ani. Aceeași vârstă o aveau și cei care se adunau, exact acum 70 de ani, la 8 noiembrie 1945, în Piața Palatului Regal, pentru a-și apăra libertatea. Aceeași vârstă o au și cei ce au ieșit în stradă, în aceste zile. Un lucru pe care l-am învățat în tinerețe a fost că prietenii te pot dezamăgi mai mult decât dușmanii. Alt lucru învățat atunci a fost că în momentele cruciale rămâi singur. Democrația și libertățile nu sunt câștigate pentru totdeauna. Nicio izbândă nu este eternă. Omul își câștigă în fiecare zi dreptul de a avea un 'mâine' ", spune Regele Mihai.
Potrivit acestuia, a avea legi bune reprezintă un "lucru însemnat" însă fundamental este ca oamenii să creadă în acestea.
"A-i face pe oameni să le respecte este încă mai valoros. Dar fundamental este ca oamenii să creadă în ele. România prezentului nu a ajuns încă acolo. Bunul mers al instituțiilor Statului este condiția libertății și statorniciei noastre. Instituțiile nu pot funcționa fără respectul legii, fără competență și fără etică", susține Regele Mihai.
Majestatea Sa spune că legislația cea mai avansată și atitudinea civică nu sunt, "din păcate", suficiente pentru a obține și garanta o viață instituțională solidă.
"Sunt sigur că tânăra generație va ști să găsească, în România ei, justa măsură între atitudinea civică și instituțiile Statului. Prin unica ei raportare la națiune, Coroana rămâne fântâna mândriei, a încrederii și a iubirii. Ea ocrotește și întruchipează ființa națională. Ea este o punte de legătură între comunități, între credințe, între cetățean și aproapele lui. Coroana Română împlinește peste câteva luni 150 de ani. Ea a continuat să existe, timp de un secol și jumătate, în ciuda unor nelegiuri și greutăți de neimaginat. Din cei 150 de ani ai Coroanei, aproape 100 i-am trăit personal. Toate acestea mă îndreptățesc să spun tinerilor noștri: Timpul României voastre a început !", subliniază Regele Mihai.
Citeşte şi: Principesa Margareta: Rugăciunile noastre se îndreaptă către cei care se luptă să trăiască!
Ştirile orei
da,inapoi milioanele si palatele,furate de voi,cacanarii de regii ai closetelor.
milogule retardat,dute si mori si lasa averea furata romanilor.nemtuloilor,nazistilor,
zmerkelistilor criminali.ati provocat 2 razboaie si aveti 10 colonii.criminalilor de
sasi si nemtuloi.plecati dracului din tara dacilor liberi.jigodie balbaita.hai sictir.