Regina Elizabeth II: Planurile pentru funeraliile de stat ale celui mai longeviv monarh britanic
Regina Elizabeth II a murit, joi, la Castelul Balmoral din Scoţia, punând capăt celei mai lungi domnii din istoria Marii Britanii.
BBC a publicat planurile din zilele următoare pentru funeraliile ei de stat, în timp ce naţiunea îi prezintă omagiile.
După ce sicriul ei se va întoarce la Londra, trupul reginei va rămâne la Westminster Hall timp de aproximativ patru zile înainte de înmormântare, permiţând publicului să-i aducă omagii, potrivit News.ro.
Sala Mare este cea mai veche parte a Palatului Westminster, în inima guvernului britanic.
Ultimul membru al Familiei Regale care a stat în această sală a fost Regina Mamă în 2002, când peste 200.000 de oameni au făcut coadă pentru a-i vedea sicriul.
Sicriul Reginei
Sicriul Reginei va rămâne pe o platformă înălţată, cunoscută sub numele de catafalc, sub acoperişul medieval din lemn al sălii din secolul al XI-lea. Fiecare colţ al platformei va fi păzit de soldaţi din unităţile care deservesc Casa Regală.
Sicriul va fi trasnportat la Westminster Hall de la Palatul Buckingham într-o procesiune lentă, însoţit de o paradă militară şi de membri ai familiei regale.
Oamenii vor putea, de asemenea, să urmărească procesiunea iar marile ecrane care transmit evenimente vor fi probabil amenajate în Parcurile Regale din Londra.
Sicriul ei va fi acoperit cu drapelul regal şi, odată ajuns în Westminster Hall, pe el vor fi aşezate Coroana, orbul şi sceptrul.
Va urma o scurtă slujbă, după care publicul va avea permisiune de a intra.
Când are loc înmormântarea Reginei
Înmormântarea de stat a Reginei este de aşteptat să aibă loc la Westminster Abbey în mai puţin de două săptămâni. Ziua exactă va fi confirmată de Palatul Buckingham.
Abaţia este biserica istorică în care sunt încoronaţi regii şi reginele Marii Britanii, inclusiv încoronarea reginei în 1953 şi unde ea s-a căsătorit cu prinţul Philip în 1947.
Nu a mai existat o slujbă de înmormântare a unui monarh în mănăstire din secolul al XVIII-lea, deşi înmormântarea mamei reginei a avut loc acolo în 2002.
Şefi de stat din întreaga lume vor fi prezenţi alături de membrii familiei regale pentru a omagia o viaţă şi serviciul reginei. Vor fi acolo şi politicieni de rang înalt din Marea Britanie şi foşti premieri.
Ziua va începe cu sicriul Reginei care va fi transportat de la Westminster Hall la Westminster Abbey pe un afet de tun al Marinei Regale.
Acesta a fost văzut ultima dată în 1979, la înmormântarea unchiului Prinţului Philip, Lord Mountbatten, tras de 142 de marinari din Marina Regală.
Membrii înalţi ai Familiei Regale, inclusiv noul rege, vor urma probabil în procesiune.
Slujba va fi susţinută probabil de decanul de Westminster David Hoyle, iar Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, va ţine predica. Prim-ministrul Liz Truss ar putea vorbi.
După slujba de înmormântare, sicriul Reginei va fi transportat într-o procesiune de la mănăstire la Wellington Arch, la Hyde Park Corner din Londra, înainte de a se îndrepta spre Windsor cu un car funerar.
Sicriul Reginei va face ultima călătorie în acea după-amiază la Capela Sf. George din Castelul Windsor.
Procesiunea funerară la Windsor
Regele şi principalii membri ai Familiei Regale sunt aşteptaţi să se alăture procesiunii din curtea Castelului Windsor înainte ca sicriul să intre în Capela Sf. George pentru o slujbă.
Capela Sf. George este biserica aleasă în mod regulat de Familia Regală pentru nunţi, botezuri şi înmormântări. Este locul unde s-au căsătorit Ducele şi Ducesa de Sussex, Prinţul Harry şi Meghan şi unde a avut loc înmormântarea defunctului soţ al Reginei, Prinţul Philip.
Sicriul Reginei va fi coborât în Cripta Regală înainte de a fi închis în capela memorială a Regelui George al VI-lea, situată în interiorul Capelei Sf. George.
Tag-uri:
loading...
Ştirile orei
Comentarii
Adauga un comentariu nou
ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ
x