Relu Fenechiu și secretul celor 4000 de km de autostradă

| 31 aug, 2013

Condamnarea fostului ministru Relu Fenechiu la 5 ani cu executare și interzicerea unor drepturi au învolburat apele politice.

Unii au văzut în astea confirmarea unui exercițiu de democrație pentru guvernul USL, mai ales din perspectiva dosarelor și sesizărilor privitoare la miniștrii și înalți funcționari ai guvernelor PDL, ale căror cazuri ajunse la DNA întârzie de mai bine de un an de zile să intre în cercetare și verificare. Opoziția actuală a sărit ca arsă, extrapolând cu hărnicie cazul ministrului judecat și condamnat, afirmând pe diverse voci că această situație reprezintă dovada clară că guvernul și respectiv întreaga USL este coruptă până în măduva oaselor. Argumentația acestora a depășit chiar limitele logice în momentul în care au afirmat, cu subiect și predicat, că această condamnare este de natură să prejudicieze raportul MCV, deși, în mod evident acest act de justiție nu poate fi consemnat altfel decât pozitiv în raportul de țară. Adevărul însă este că niciun alt guvern până acum nu a avut o relație mai clară și principială cu Justiția. Singura precizare pe care premierul și co-președintele USL a simțit nevoia să o facă la un moment dat a fost că nu este dispus să-și suspende membrii cabinetului în baza unor simple zvonuri colportate sau a sesizărilor făcute de alte instituții care nu au de-a face cu Justiția.

Zis și făcut, premierul l-a demis pe Relu Fenechiu în momentul în care Justiția română a pronunțat condamnarea, chiar înainte ca aceasta să fie definitivă. Ușor ciudată și aducând foarte mult cu atitudinea altui parlamentar condamnat, Gigi Becali, a fost însă atitudinea fostului ministru Relu Fenechiu. Deși cât a avut portofoliul Transporturilor nu a menționat nimic în acest sens, recent a declarat că a găsit o soluţie fezabilă pentru construirea a 4000 de kilometri de autostradă în România până în 2027. Ba mai mult, Relu Fenechiu a precizat că lucrează de mult timp la acest proiect, împreună cu cel puțin un coleg. Întrebat fiind de ce nu a fost transpus proiectul său în practică, acesta a explicat că nu a apucat. Spuneam că atitudinea lui Relu Fenechiu în fața Justiției pare a fi copiată după cea a lui Gigi Becali. După cum ne amintim și fostul parlamentar, patron al echipei Steaua și latifundiar din Pipera, a descoperit când era prea târziu că anumite probleme ce nu suferă amânare, atât familiale cât și de afaceri, se suprapun fatalmente peste perioada încarcerării sale. Până la această dată și cu toate aceste pretexte, judecătorii nu s-au arătat mai clemenți decât de obicei. Nu știm dacă vor face o excepție în legătură cu soluția miraculoasă a lui Relu Fenechiu, fruntașul care strâns cu ușa Justiției a găsit prin buzunare o bagatelă de 4000 de kilometri de autostradă românească tocmai bună pentru a fi dată în lucru.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ