Toată LUMEA le aruncă, dar au efecte UIMITOARE pentru organism
Cojile de ou sunt considerate inutile și aruncate, dar știai că au proprietăți uimitoare pentru dantura ta? Vezi cum le poți folosi, pentru a trata cariile în mod natural și pentru a-ți întări oasele.
Cercetătorii au studiat ani de zile proprietățile pe care cojile de ou le au asupra dintilor și au constatat că pe langa faptul stiut deja de toata lumea, ca sunt foarte bogate în calciu, conțin si cantitatea ideală de substanțe necesare vindecării cariilor: adica, pe lângă calciu, au alte 27 de minerale in cantitati importante, potrivit livingtraditionally.com. Compoziția lor este foarte asemănătoare cu cea a dinților și ajută la remineralizarea lor. Asigură-te, însă, că ouăle pe care le vei folosi sunt organice, pentru a evita chimicalele ori antibioticele cu care sunt crescuti de multe ori puii, notează frunza-verde.ro.
Cum prepari corect cojile de ou
Fierbe ouăle în apă timp de 5 minute. Vei elimina, astfel, agenții patogeni care s-ar putea găsi pe coajă. Lasă-le la uscat, apoi transformă-le în praf, folosind râșnița de cafea. Dacă vrei să asimilezi calciu, pur și simplu iei jumatate de lingura de praf de coji de ou pe zi. Absorbția de calciu se face în prezența vitaminei D, așa că stai cât poți de mult la soare ori consumă ficat.
Cum îți faci pastă de dinți din coji de ou
Dacă vrei să scapi de carii, prepară-ți acasă o pastă de dinți din coji de ou. Vei avea nevoie de un sfert de cană de praf de coji de ou, 2 linguri de ulei de cocos și o lingură de bicarbonat de sodiu. Dacă vrei, poți adăuga și câteva picături de ulei de mentă. Amestecă ingredientele într-un bol, până când se transformă într-o pastă pe care o poți depozita într-un borcan. Folosește compoziția pentru a te spăla pe dinți.
Proprietățile cojilor de ou
Oasele și dinții au o compoziție foarte asemănătoare cu cea a cojilor de ou. Calciul pe care îl conțin aceste cochilii care, de obicei, sunt aruncate, ajută măduva spinării să își îndeplinească mai bine funcția hematopoietică. În plus, cojile de ou conțin magneziu, fosfor, silicon, sodiu, potasiu, fier, aluminiu, sulf și alte minerale esențiale.