Remediu pentru CANCERUL DE COLON: puţină lume îl cunoaşte
Au fost folosite de mii de ani, insa popularitatea datorata beneficiilor a crescut in ultimii ani. "Chia" este un derivat din limba mayasa pentru "putere", iar aceste seminte nutritive se aflau in dieta maiasilor si a incasilor ca sa le dea energie.
Semintele chia au un gust care amintesc de nuci si sunt bogate in antioxidanti, proteine, grasimi omega si fibre dietetice. Pentru ca absorb bine lichidele, seminte de chia sunt uimitoare: ajuta la pierderea in greutate. Ofera o senzatie de satietate, care poate dura ore! Iata si alte beneficii ale semintelor chia:
1. Semintele chia hidrateaza organismul, furnizeaza fibre si proteine, astfel incat acestea stimuleaza cu succes metabolismul, activeaza glicogenul, ceea ce este extrem de important pentru arderea grasimilor, reduc apetitul.
2. Numeroase studii au demonstrat ca, gratie nivelului ridicat de proteine, (20%), seminte chia au efecte remarcabile asupra starii de sanatate a unghiilor si parului.
3. Contin 37% fibre care ajuta tranzitul intestinal.
4. Potrivit nutritionistilor, semintele chia sunt extraordinare cand va simtiti slabiti, daca va simtiti obositi si fara energie, deoarece acestea au efecte puternice asupra muschilor si furnizeaza energie corpului.
5. -S-a aratat ca aceste seminte previn cancerul si pot trata cancerul de colon.
6. Sunt abundente in acizi grasi esentiali, chiar o cantitate mai mare decat in somon!
7. Sunt o sursa de antioxidanti: un gram de seminte chia are de patru ori mai multi antioxidanti decat afinele proaspete.
Cum poti folosi semintele chia in dieta
Puteti adauga cu usurinta aceste seminte in gustari, salate si feluri de mancare. Le puteti adauga la sfarsitul procesului de preparare a boabelor, precum orez brun, quinoa, mei, si se amesteca bine.
In lapte de nuca de cocos sau de migdale adaugati niste seminte chia si o lingurita de cacao, nuci, migdale macinate, mere rase, fistic, rodie, fulgi de nuca de cocos, afine, afine, zmeura si dati la frigider timp de 10 minute.
Puteti adauga seminte chia in supe, chiftelute. De asemenea, pot substitui pesmetul.
Mai mult decat atat, le puteti folosi pentru a pregati deserturi, cum ar fi o budinca de seminte de chia.