Remus Pricopie și l-a pus în cap pe Funeriu pentru că a reușit să repartizeze 99% din elevi
Pe lângă agenda politică a președintelui, Daniel Funeriu are și interesul evident de a masca seria eșecurilor personale din perioada petrecută la conducerea ministerului.
Pentru această sesiune de repartizare, Ministerul Educației Naționale a înregistrat cel mai mic număr de elevi nerepartizați din 2001 până astăzi. Un număr de 145.392 de elevi, practic 99,65 la sută din totalul absolvenţilor claselor a VIII-a, au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal.
Un număr de 504 candidaţi n-au fost repartizaţi, necompletând suficiente opţiuni care să permită încadrarea lor în vreo unitate de învăţământ. Pentru aceștia și pentru candidaţii care nu au participat la prima repartizare, completarea fişei de opţiuni, precum și completarea unei noi fişe se va realiza în perioada 17 - 22 iulie. A doua etapă a repartizării computerizate va avea loc în data de 25 iulie.
Elevii au fost repartizați în procente relativ egale între filiera teoretică (51,48%) și cea tehnologică (48,52%). Aceste rezultate echilibrate, cât și succesul evident al procesului de repartizare vor fi de natură să înmulțească atacurile fostei echipe care a fost înlocuită la conducerea MEN, după alegeri. Fostul ministru Daniel Funeriu a comutat și până acum cu mare ușurință de la critica virulentă și în cea mai mare parte nefundamentată la adresa lui Remus Pricopie, în cazul scandalului de la evaluarea națională și bacalaureat, la critici la fel de vehemente la adresa premierului, dar și a Ecaterinei Andronescu, blamată pentru propunerea de reintroducere a examenului de admitere la facultăți.
Criticile lui Funeriu sunt lipsite de fundament și se înscriu în paleta mai largă de acuze prin care președintele Traian Băsescu încearcă să minimizeze rezultatele obținute de USL într-un an de guvernare, în scopul nedeclarat de a elibera suficient spațiu vital în politica autohtonă necesar formațiunii politice a popularilor. Pe lângă agenda politică a președintelui, Daniel Funeriu are și interesul evident de a masca seria eșecurilor personale din perioada petrecută la conducerea ministerului, gafe și greșeli care apar cu și mai mare acuitate acum, când sunt raportate la normalizarea situației și meritele actualei echipe condusă de Victor Ponta. Astfel, Daniel Funeriu are tot interesul ca prin tapajul actual să încerce ștergerea unei liste consistente de greșeli, printre care enumerăm eșecul clasei zero, sărăcirea cadrelor didactice prin tăierea salarială de 25%, desființarea școlilor din mediul rural și nu în ultimul rând scandalul echivalării studiilor, în cazul eductorilor și învățătorilor.