Review Samsung Galaxy Alpha
Am testat recent, cu ajutorul celor de la QuickMobile, smartphone-ul Samsung Galaxy Alpha, telefonul conceput de sud-coreeni ca replică pentru iPhone 6.
Samsung Galaxy Alpha. Sud-coreenii au făcut o treabă excelentă chiar şi dacă judecăm telefonul de sine stătător, fără a-l compara cu iPhone 6 sau Sony Experia Z3, consideraţi competitorii săi direcţi.
În primul rând, design-ul. Deşi are ecran de 4,7 inchi, în fotografiile oficiale de prezentare Samsung Galaxy Alpha pare o jucărie în mâna unui copil. Probabil l-au fotografiat în mâna unui baschetbalist, mi-am zis, ca să pară aşa mic şi manevrabil. Surpriza a venit când l-am scos din cutie: s-a potrivit foarte uşor în mâna mea şi am simţit imediat că am control tactil asupra lui, deşi sunt departe de a putea fi considerat un gigant.
Siguranţă în manevrare. Telefonul nu e mic, am spus deja, dar nu am avut nicio secundă sentimentul de nesiguranţă că o să-l scap pe jos. La asta contribuie şi rama laterală, care este metalică şi oferă o priză bună. Chiar mai bună decât la telefonul pe care îl utilizez curent, iPhone 5. Colţurile sunt tot rotunjite, însă pe latura lungă au o mică protuberanţă, care dă un plus de încredere în manevrare.
Capacul din spate, criticat de mulţi că e din plastic şi dă o notă ieftină telefonului, are două avantaje, în opinia mea: se desface uşor (unii ar considera un avantaj simplul fapt că se desface, spre deosebire de telefoanele capsulate), fiind prins cu nişte cleme mici de jur-împrejur, şi are o priză foarte bună, ajutând la confortul în manevrare. Dacă tot l-aţi desfăcut, puteţi umbla la baterie (1860 mAh) şi monta SIM-ul (Nano-SIM).
Samsung Galaxy Alpha caracteristici tehnice. Caracteristicile tehnice le aveţi AICI. Nu mă pricep la astfel de lucruri (nu la un nivel la care să pot face evaluări) şi, în general, consider că acest capitol se adresează unei proporţii infime din utilizatorii de smartphone-uri. Marea majoritate a acestora folosesc telefonul probabil la nici măcar un un sfert din capacitatea lui tehnică şi îl cumpără pentru alte considerente: e la modă, e nou apărut, are cameră de selfie, are menu prietenos (una e să ştii să foloseşti menu-ul unui telefon şi alta să înţelegi care circuite se pun în mişcare şi ce fac ele când dai o comandă). Până la urmă, câţi şoferi ştiu cum funcţionează motorul lor şi totuşi conduc maşina fără probleme?
Camera principală de pe spatele aparatului (12 MP) e mai luminoasă decât cea de la iPhone 5, care oricum este foarte bună (nu am avut la îndemână iPhone 6 pentru comparaţie unu la unu). De asemenea, filmează la o calitate excelentă. Camera secundară (camera de selfie) are 2,1 MP, destul pentru împătimiţii de autoportrete de aproape.
Samsung Galaxy Alpha Menu. Menu-ul telefonului este diferit de cel de pe iPhone (normal!), cu care sunt eu obişnuit. Totuşi, este destul de intuitiv ca să poţi descoperi uşor tot ce te interesează. Nu a trebuit să caut nimic în cartea tehnică sau pe internet. E chestie de obişnuinţă, e ca disputa dintre utilizatorii de camere foto Nikon şi Canon, care are menu-ul mai bun. Ambele sunt bune şi destul de logic construite, astfel încât să te poţi obişnui repede cu ele. Pentru deja utilizatorii de Samsung, bănuiesc că menu-ul lui Galaxy Alpha e floare la ureche.
Samsung Galaxy Alpha touchscreen. Ecranul lui Galaxy Alpha este atât de sensibil la atingere, încât comenzile se transmit instantaneu. Când folosiţi internetul cu o conexiune bună (indiferent dacă e vorba de abonament sau Wi-Fi), browser-ul încarcă paginile cu o viteză incredibilă.
Samsung Galaxy Alpha tastatură. Aş mai remarca ceva legat de partea de scriere, atât de importantă azi, când SMS-ul, chat-ul, Facebook-ul ocupă mai mult timp decât vorbitul efectiv la telefon. Tastatura este mare şi uşor de folosit, ajutată de dimensiunile ecranului (4,7 inchi). Când tastezi un caracter, telefonul îţi confirmă comanda printr-o vibraţie fină. Dar, cel mai important, tastatura afişată conţine deasupra şi linia numerică (1, 2, 3, ... 0), astfel că nu e nevoie să treci dintr-o tastatură în alta pentru a combina litere cu cifre, astfel că viteza de scriere creşte simţitor.
Samsung Galaxy Alpha este un telefon premium, frumos construit, cu un ecran mare şi luminos, care pune în valoare calitatea imaginii (16 milioane de culori). E atât de uşor de folosit, încât un puşti de 9 ani se consideră deja mai expert decât mine în mânuirea aparatului (am unul acasă, care chiar aşa s-a lăudat şi acum a trecut Galaxy Alpha pe lista lui scurtă de priorităţi). Într-adevăr, e cam scump pentru o jucărie de copii, dar dacă îl aveţi pentru voi, sigur mai găsiţi pe cineva în familie care să se bucure de capacităţile lui.
Citeşte şi: Anunţ de ultimă oră de la Samsung în privinţa vârfului de gamă Galaxy S5
Ştirile orei
redactori,ziaristi,nu mai sunt...la Obedient
tare de tot Dl.Ghita,el v-a creat,el v-a inchis gura
curat democratic,coane Bogdan-sef!