România, UNICA țară din LUME care a expus o bucată de OZN
România este una dintre cele mai frumoase țări din lume în care găsim foarte multe locuri misterioase încărcate de istorie, numeroase obiecte vechi de mii de ani, utilizate de civilizații despre care poate nici nu am auzit, și descoperite, unele dintre ele, din întâmplare, așa cum este s-a întâmplat și cu „Călcâiul” de la Aiud.
La începutul anului 1973 locuitorii au scos la suprafață, întâmplător, de la o adâncime de 10 metri, mai multe obiecte foarte interesante pe care le-au pus la dispoziția unor specialiști care, în urma analizelor detaliate, au ajuns la concluzia că două dintre obiecte reprezentau fosile de rinocer linos cu o vechime de zeci de mii de ani.
Al treilea obiect, de 20 cm lungime și 13 cm lățime, care a fost numit „Călcâiul de la Aiud” era dintr-un aliaj de aluminiu, un metal care nu avea cum să existe în mod normal înaintea erei noastre, aluminiul fiind descoperit abia în a doua jumătate a secolului XIX. După cum arată, acest obiect este o parte a unui angrenaj de dimensiuni mai mari.
Obiectul misterios a fost analizat în Elveția, iar rezultatele au arătat o vechime între 400 și 80 000 de ani, dar mulți specialiști sunt de părere că obiectul are o vechime de până la 250 000 de ani.
Chiar dacă unii specialiști au susținut în anul 2000 că obiectul este o piesă din trenul de aterizare al unui Messerschmitt 262 (avion german de vânătoare din timpul celui de Al Doilea Război Mondial), teoria nu stă în picioare deoarece acest avion nu a fost operațional pe frontul de est, de altfel nici în vest nu a fost prea activ. Iar teoria că Me-ul 262 zbura deasupra Transilvaniei să piardă o piesă care s-a înfipt în pământ lângă fosile, la 10 metri adâncime, este un pic forțată.
Astfel că misterul asupra acestui obiect descoperit în 1973 încă există, iar mulți susțin că ar proveni de la un OZN și astfel România ar fi singura țară care a expus un astfel de obiect. Acesta se poate admira la Muzeul de Istorie din Cluj-Napoca.