România, vctorie fabuloasă la EURO 2024. A învins Ucraina cu 3-0

| 17 iun, 18:33

Naţionala de fotbal a României a debutat cu o victorie superbă la Campionatul European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, 3-0 (1-0) cu Ucraina, luni, pe Football Arena din Munchen, în Grupa E.

Tricolorii au reuşit o victorie istorică, a doua a lor la Campionatul European, la 24 de ani de la precedenta (3-2 cu Anglia), deşi porneau cu şansa a doua în acest meci, potrivit Agerpres.ro.

România a făcut un meci tactic perfect şi s-a impus prin golurile marcate de Nicolae Stanciu (29), Răzvan Marin (53) şi Denis Drăguş (57).

Ucraina a avut posesia din startul jocului, dar România s-a apărat compact şi nu a lăsat spaţiu unor jucători de top precum Mudrik (Chelsea), Ţîgankov (Girona) sau Dovbik (Girona), golgheterul din La Liga, cu 24 de goluri.

Ţîgankov (7) şi-a încercat şansa cu un şut din marginea careului, dar Burcă a blocat. Imediat a venit replica României, însă Coman a tras modest de la circa 25 de metri şi Lunin a prins. Dovbik a şutat violent peste poartă de la 25 de metri (22).

În min. 29, presingul lui Drăguş a dat roade şi Lunin a degajat greşit, Man a recuperat şi i-a pasat lui Stanciu, care a marcat cu un şut superb la vinclu de la 18 de metri.

Drăguşin a avut intervenţii remarcabile la centrarea lui Mudrik (36) şi apoi la Ţîgankov (38).

Tot România a fost mai periculoasă, pe finalul primei reprize, dar şutul lui Man la colţul lung a fost deviat salvator de un fundaş (38). La cornerul care a urmat, Stanciu a trimis cu efect la colţul lung, iar mingea a lovit bara (39)

România a început partea secundă la fel cum a încheiat-o pe prima, cu încredere, Coman (46) şutând pe lângă poartă din marginea careului.

Răzvan Marin l-a blocat excelent pe Mudrik (52), iar un minut mai târziu a adus desprinderea, la capătul unui contraatac purtat de Drăguş. Man a fost blocat de defensiva ucraineană, dar mingea a ajuns la Marin, care a şutat fără preluare de la circa 22 de metri, mingea intrând în poartă după intervenţia tardivă a lui Lunin.

Ucraina a acuzat şocul şi era în degringoladă. Stanciu a tras din marginea careului, dar a fost blocat de Matvienko (56), apoi mingea a ajuns la Raţiu, care a tras tare la colţul scurt, dar Lunin, portarul lui Real Madrid, a respins în corner.

Stanciu şi Man au combinat la lovitura de la colţ (57), extrema Parmei a pătruns în careu şi a trimis în faţa porţii, de unde Drăguş şi-a încununat evoluţia cu gol.

După mutările din cele două formaţii, jocul României a mai pierdut din consistenţă, în timp ce Ucraina a fost mai periculoasă, încercând să înscrie măcar golul de onoare.

Iarmolenko (65) a tras peste poartă de la 14 metri. Sudakov a şutat de la 22 de metri, dar Niţă a reţinut în doi timpi (77). Niţă a fost la post şi la mingea deviată pe rând de Drăguşin şi Burcă (79). Mudrik, lansat de Dovbik, a tras periculos pe lângă vinclu (84). Puşcaş a fost aproape de autogol la un corner al Ucrainei, respingând pe spate (89). Iaremciuk l-a lobat pe Niţă, dar mingea a lovit bara transversală (90+2). Mudrik a şuat de la 25 de metri, dar Niţă a respins (90+4).

Stanciu a mai încercat să îl surprindă o dată pe Lunin (68), dar a trimis în plasa laterală la o lovitură liberă din unghi.

România a dat dovadă de determinare şi pragmatism, deşi a avut o posesie inferioară (34%-66%), fiind superioară la şuturile pe poartă (5-2).

Mai mulţi suporteri au pătruns pe teren în ultima parte a meciului, în min. 73 un fan al echipei României îmbrăţişându-l pe căpitanul Stanciu.

Iarmolenko a devenit primul jucător ucrainean care participă la patru ediţii de EURO.

Stanciu a fost desemnat cel mai bun jucător al meciului de către UEFA.

Luni are loc şi celălalt meci din grupă, Belgia - Slovacia (Frankfurt, 19:00). România va juca următoarele meciuri cu Belgia pe 22 iunie (Koln, 22:00) şi cu Slovacia pe 26 iunie (Frankfurt)

Au evoluat echipele:
România: 1. Florin Niţă - 2. Andrei Raţiu, 3. Radu Drăguşin, 15. Andrei Burcă, 11. Nicuşor Bancu - 6. Marius Marin (4. Adrian Rus, 75) - 20. Dennis Man (10. Ianis Hagi, 62), 18. Răzvan Marin, 21. Nicolae Stanciu (căpitan; 24. Bogdan Racoviţan, 87), 17. Florinel Coman (13. Valentin Mihăilă, 62) - 19. Denis Drăguş (9. George Puşcaş, 75). Selecţioner: Edward Iordănescu.

Rezerve neutilizate: 12. Horaţiu Moldovan, 16. Ştefan Târnovanu - 5. Ionuţ Nedelcearu, 22. Vasile Mogoş, 8. Alexandru Cicâldău, 14. Darius Olaru, 23. Deian Sorescu, 26. Adrian Şut, 7. Denis Alibec, 25. Daniel Bîrligea.
Ucraina: 23. Andri Lunin - 2. Iuhim Konoplia (24. Oleksandr Timcik, 72), 13. Ilia Zabarnîi, 22. Mikola Matvienko, 17. Oleksandr Zincenko - 6. Taras Stepanenko (căpitan; 18. Volodimir Brajko, 62), 19. Mikola Şaparenko (7. Andri Iarmolenko, 62) - 15. Viktor Ţîgankov (9. Roman Iaremciuk, 62), 14. Gheorghi Sudakov (8. Ruslan Malinovski, 83), 10. Mihailo Mudrik - 11. Artem Dovbik. Selecţioner: Serhi Rebrov.
Rezerve neutilizate: 1. Gheorghi Buşcian, 12. Anatoli Trubin - 3. Oleksandr Svatok, 4. Maksim Talovierov, 21. Valeri Bondar, 26. Bogdan Mihailicenko, 5. Serhi Sidorciuk, 20. Oleksandr Zubkov, 25. Vladislav Vanat.

Arbitru: Glenn Nyberg; arbitri asistenţi: Mahbod Beigi, Andreas Soederqvist (toţi din Suedia); al patrulea oficial: Espen Eskaas (Norvegia)
Arbitru video: Rob Dieperink (Olanda); arbitri asistenţi video: Pol van Boekel (Olanda), Jerome Brisard (Franţa)
Cartonaşe galbene: Konoplia (68), Răzvan Marin (79).

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ