Romaşcanu: PSD a votat în unanimitate să nu susţină proiectul PNL prin care preşedintele poate candida la parlamentare

| 23 sep, 19:11

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a anunţat luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, că decizia conducerii partidului este să nu susţină proiectul de lege PNL care i-ar da posibilitatea preşedintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, el afirmând că punctul de vedere al PSD este că nu se poate da o lege pentru o singură persoană.

 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, la sediul partidului, după votul PSD privind proiectul PNL prin care preşedintele Klaus Iohannis poate candida la alegerile parlamentare, că această lege nu e o prioritate nici pentru el şi nici pentru Guvern, nici pentru PSD. Premierul a precizat că mai sunt anumite categorii socio-profesionale care nu pot candida, decât dacă-şi dau demisia, precum magistraţii sau prefecţii, dar nu este de acord cu nicio extindere a acestei legi.
”Legat de votul privind legea colegilor de la PNL, a fost un vot în unanimitate împotriva votării unei asemenea iniţiative pentru că, totuşi, suntem în 2024 iar legi dedicate unei singure persoane nu ar trebui să existe”, a spus Romaşcanu.
El a precizat că PNL nu le-a cerut să susţină proiectul, dar, ţinând cont că există un demers în Parlament, se aştepta un punct de vedere din partea PSD care a fost formalizat în şedinţa BPN.
Romaşcanu a mai spus că PSD s-a pronunţat pe oportunitatea politică şi mai departe este problema celor din PNL dacă vor să meargă înainte cu ea şi în ce formă.
”Politic, nu putem vota o lege pentru o singură persoană”, a completat Lucian Romaşcanu.
Senatorul PSD a mai arătat că este vorba despre o decizie politică.
”Principial, PSD este, în acest an, 2024, de părere şi este o părere corectă, pentru că nu putem la fiecare 20 de ani să aveam această discuţie, că nu putem să dăm o lege pentru o singură persoană”, a mai declarat Romaşcanu.
El a precizat că în opinia sa, ”dacă e să analizăm un asemenea tip de măsură legislativă, pentru mai multe persoane, acest lucru trebuie făcut aşezat, gândit şi să fie un demers care să nu fie ataşat de o singură persoană”.
”Nu este iniţiativa PSD, nu este o prioritate a PSD, în consecinţă decizia politică a fost asta. Dacă vom gândi la o lărgire a cadrului prin care independenţii pot candida la alegerile parlamentare, o vom face într-un moment aşezat, când nu mai sunt două luni până la alegeri”, a explicat Romaşcanu.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ