Rossignol va produce îmbrăcăminte sportivă, după preluarea de către Altor

|

Fondul norvegian de investiţii Altor Equity Partners intenţionează să preia producătorul francez de echipament sportiv Rossignol şi să utilizeze experienţa acumulată cu prilejul relansării producătorului norvegian de îmbrăcăminte Helly Hansen pentru a ajuta firma franceză să intre pe piaţa articolelor de îmbrăcăminte sportivă.

După mai mulţi ani de pierderi, Rossignol, unul din cei mai mari şi mai vechi producători de schiuri, a revenit pe profit în urmă cu trei ani după ce şi-a restructurat personalul, ca urmare a reducerii numărului de facilităţi de producţie. Extinderea pe piaţa articolelor de îmbrăcăminte sportivă ar reduce dependenţa de sezonul de iarnă şi i-ar permite să profite de o piaţă în creştere.

"Credem că marca Rossignol are un potenţial mare pe piaţa articolelor de îmbrăcăminte şi am dori să dezvoltăm game de produse pe care oamenii să le poată purta atât în staţiunile de schi cât şi în oraşe", a declarat directorul general al Rossignol, Bruno Cercley.

Altor are de gând să preia 80% din acţiunile Rossignol de la banca australiană Macquarie şi grupul american Jarden, care deţin 77% şi respectiv 17% din acţiunile firmei franceze. Termenii financiari nu au fost dezvăluiţi, dar o sursă apropiată tranzacţiei a declarat că acordul evaluează Rossignol la aproximativ 150 milioane de euro.

În anul 2009, Macquarie şi Jarden au cumpărat Rossignol de la Quick Silver pentru 40 de milioane de euro.

Bruno Cercley a apreciat că preluarea de către Altor ar urma să se încheie în toamna acestui an, iar ulterior firma va analiza posibile achiziţii pe segmentul outdoor pentru a reduce dependenţa de segmentul sporturilor de iarnă. Potrivit lui Cercley, graţie sprijinului oferit de Altor, Rossignol are o şansă mai bună să intre pe piaţa de îmbrăcăminte sportivă, dominată de firme precum The North Face, Patagonia, Columbia şi Moncler. Această piaţă oferă însă marje de profit de aproximativ 15% în timp ce piaţa echipamentelor de schi oferă marje de profit de 5-10% pentru cele mai puternice mărci.

Piaţa globală a echipamentelor de schi a înregistrat un declin constant după ce în anii 1980 a atins un nivel de vârf. Vânzările de schiuri au scăzut la 3,2 milioane perechi pe an, de la 3,5 milioane în 2009 şi peste 7 milioane la începutul anilor 1990.

Pe lângă schiuri, grupul Rossignol mai produce clăparii Lange şi legăturile Look. Compania franceză concurează cu firmele austriece Fischer şi Head precum şi cu mărcile Atomic şi Salomon, controlate de Amer Sports. În exerciţiul financiar care s-a încheiat la 31 martie, Rossignol a realizat un profit net de trei milioane de euro şi o cifră de afaceri de 208 milioane de euro, faţă de un profit net de cinci milioane de euro şi vânzări de 207 milioane de euro în exerciţiul financiar anterior.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ