RUSIA, dată în judecată la Curtea de Arbitraj de la Haga de către unul dintre cei mai bogaţi afacerişti din Ucraina

| 06 ian, 20:18

Un om de afaceri ucrainean a înaintat o plângere împotriva Rusiei la Curtea Permanentă de Arbitraj de la Haga în care susţine că a fost privat în mod incorect de dreptul său de a opera un aeroport din Crimeea după ce Rusia a anexat, în martie 2014, peninsula aflată până atunci în componenţa Ucrainei, informează Reuters, citată de Agerpres.

Instanţa de la Haga a anunţat miercuri că a decis să analizeze cazul prezentat în urmă cu un an de Igor Kolomoiski, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Ucraina, şi compania Aeroport Belbek LLC împotriva Federaţiei Ruse. 

Compania lui Kolomoiski avea un contract pentru a opera terminalul pentru pasageri al aeroportului internaţional din Sevastopol până în anul 2020. El solicită Rusiei despăgubiri pentru veniturile pierdute după ce a fost deposedat de folosirea aeroportului. 

Omul de afaceri ucrainean a estimat pierderile sale la 15 milioane de dolari, potrivit relatărilor din presa ucraineană. El susţine că Rusia a încălcat tratatul cu Ucraina privind investiţiile reciproce. 

Cofondator al băncii Privatbank, Kolomoiski are afaceri în domeniile energiei, presei şi aviaţiei şi în sectorul metalurgic. În calitate de guvernator al regiunii Dniepropetrovsk, el s-a pronunţat ferm contra separatiştilor proruşi, înarmând şi finanţând grupări armate locale şi detaşamente de voluntari. 

Conform Moscovei, Curtea Permanentă de Arbitraj de la Haga nu are jurisdicţie în acest caz şi de aceea Rusia nu va participa la procedurile judiciare. 

Majoritatea acestor proceduri au loc de obicei în şedinţe cu uşile închise. În 2014, această instanţă a decis ca foştii acţionari ai gigantului petrolier rusesc Iukos trebuie să primească despăgubiri însumând 50 de miliarde de dolari din partea statului rus.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ