SCHIMBARE de ultima oră în dosarul RAFO: doi judecători au fost înlocuiţi

| 20 mai, 17:13

Camelia Bogdan şi Daniel Donţete, magistraţi la Curtea de Apel Bucureşti desemnaţi să judece dosarul RAFO-Carom în care este inculpat şi omul de afaceri Ovidiu Tender, au fost înlocuiţi cu alţi judecători.

Un complet de la Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea avocaţilor lui Tender de recuzare a celor doi judecători, pe motiv că nu ar fi imparţiali şi că s-ar fi antepronunţat în acest dosar, potrivit Agerpres.

Prin această decizie a fost ridicat şi sechestrul pus de cei doi judecători pe o parte din averea lui Tender.

"În temeiul art.67, 68 si 64 alin.1 lit.f) C.p.p admite cererea de recuzare a întregului complet de judecată C6 Apel, compus din judecătorii Daniel Donţete şi Camelia Bogdan, din cadrul secţiei a II-a penale a Curţii de Apel Bucureşti. În temeiul art.68 alin.6 C.p.p rap. la art.281 alin.1 litera a) C.p.p constată că măsurile procesuale dispuse în cauza de completul de judecată sunt lovite de nulitate. Dispune repartizarea aleatorie a cauzei unui alt complet de apel din cadrul secţiei a II-a penale a Curţii de Apel Bucureşti", se arată în decizia instanţei.

Dosarul a fost repartizat unui alt complet, format din judecătorii Mihai Mihalcea şi Georgiana Tudor.

Judecătoarea Camelia Bogdan este cea care l-a condamnat în august 2014 pe Dan Voiculescu la 10 ani închisoare în dosarul ICA.

În decembrie 2014, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Ovidiu Tender la 11 ani şi patru luni închisoare, iar Marian Iancu a primit 13 ani şi opt luni de detenţie în dosarul RAFO-Carom.

În aceeaşi cauză, au fost condamnaţi Toader Găureanu şi Marin Badea la câte 6 ani şi 8 luni închisoare, Cicilia Dumitrescu la 5 ani şi 8 luni închisoare, Bogdan Sălăjan la 5 ani închisoare, Kadri Mazhar Basaran la 6 ani închisoare.

 

Instanţa a mai decis plata în solidar de către inculpaţii Ovidiu Tender, Marian Iancu, Cicilia Dumitrescu şi Marin Badea a sumei de 1.388.282.035.175 lei vechi către SC Carom SA, la care se adaugă majorările şi penalităţile aferente calculate potrivit legislaţiei fiscale în vigoare, de la data producerii prejudiciului şi până la data executării integrale a plăţii.

Decizia nu este definitivă.

În dosar, Ovidiu Tender a fost trimis în judecată pentru înşelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei, în formă calificată şi continuată, constituirea şi apartenenţa la un grup de crimă organizată, spălare de bani şi spălare de bani în formă continuată.

La rândul său, Marian Iancu este acuzat de complicitate la înşelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei în formă calificată şi continuată, constituirea şi apartenenţa la un grup de criminalitate organizată şi spălare de bani în formă continuată.

Procurorii susţin că aceştia au constituit un grup de criminalitate organizată în vederea obţinerii de fonduri financiare frauduloase, a căror sursă urma a fi disimulată prin încheierea unor contracte comerciale nelegale.

Infracţiunile comise de întregul grup au vizat, pe de o parte, încheierea nelegală a unor contracte de cesiune creanţă şi de garanţie reală mobiliară în raport cu SC Carom SA Oneşti, iar, pe de altă parte, relaţiile comerciale nelegale derulate de SC VGB Impex SRL Bucureşti, în raport cu SC Rafo SA Oneşti.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2002-2004, Ovidiu Tender, Marian Alexandru, Cicilia Dumitrescu şi Marin Badea, în calitate de asociaţi, administratori de fapt, respectiv, de drept şi directori sau angajaţi ai SC Tender SA Timişoara, SC VGB OIL SRL Bucureşti, SC VGB Impex SRL Bucureşti şi SC Carom SA, s-au asociat pentru a desfăşura o intensă activitate infracţională în urma căreia SC Carom SA a suferit un prejudiciu de aproximativ 1.434 miliarde lei vechi.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ