Se poate şi asa! Cum să-ţi construieşti singur aparatul de aer condiţionat
Nu ai bani să achiziţionezi un aparat de aer condiţionat de la magazin, iar căldura devine din ce în ce mai insuportabilă? Românii inventivi au găsit soluţia şi la această problemă.
Aerul conditionat poate fi obtinut acasa fara eforturi deosebite, fara freon si fara cheltuirea unei sume considerabile de bani. Nu trebuie sa uitam ca scopul sau principal este acela de racorire a aerului din camera. Nu va scadea considerabil temperatura din interior si in niciun caz nu va racori intreaga casa, insa atmosfera din jurul sau va fi cu siguranta mai suportabila.
Cu putina indemanare, veţi reuşi sa realizati din obiecte relativ banale un adevarat aparat de aer conditionat care chiar functioneaza.
De ce aveti nevoie pentru a va construi singuri aparatul de aer conditionat:
- Un ventilator
- Tubulatura (din cupru si plastic)
- Gheata
- Lada frigorifica pentru gheata
- Pompa pentru acvariu
- Coliere din plastic
Incepeti prin a fixa tubulatura de cupru de gratarul din fata al ventilatorului. Fixati tubul cu coliere de plastic, iar surplusul cozilor de coliere trebuie apoi taiat cat mai aproape de legatura cu putinta, pentru a nu intra in paletele ventilatorului in timpul functionarii. Un capat al tubulaturii din cupru se conecteaza la pompa de acvariu, iar celalalt capat trebuie imbinat cu tubulatura de plastic de aceeasi lungime.
Tubul de plastic se introduce in lada frigorifica, in care exista deja apa rece si cuburi de gheata. Introduceti si pompa de acvariu in lada, porniti-o si asigurati-va ca nu exista scurgeri de niciun fel. Daca observati ca, de-a lungul circuitului, se scurge apa pe undeva, opriti pompa si reparati imbinaturile.
Acum ca nu exista scurgeri de apa, puteti sa dati drumul ventilatorului. Aerul ar trebui sa fie racoros si proaspat. Singura grija pe care o aveti este sa verificati periodic ca pompa sa fie in permanenta acoperita de apa rece si cuburi de gheata.