Secretarul general al NATO: "Suntem uniți" în fața Rusiei

| 09 iul, 15:10

Cele 28 de state membre ale NATO sunt "unite" în fața Rusiei, a declarat sâmbătă la Varșovia secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, subliniind însă că Moscova nu constituie nicio "amenințare", dar nici un "partener strategic", potrivit AFP.

"Noi suntem uniți", a spus el, în a doua zi a summitului NATO. "Nu vedem nicio amenințare imediată față de vreun aliat al NATO. Rusia nu mai este nici un partener strategic", a adăugat el. 

"Nu avem parteneriatul strategic pe care am încercat să-l dezvoltăm după Războiul rece, dar nu mai suntem nici în situația de război rece", a continuat Stoltenberg, care rezuma într-o conferință de presă rezultatul unui dineu informal care i-a reunit în ajun pe liderii statelor membre. 

"Apărare puternică și dialog constructiv, acestea sunt angajamentele pe care se bazează relațiile noastre cu Rusia", a mai afirmat Stoltenberg. 

"Dineul a fost consacrat 98% relațiilor cu Rusia. Ideea este de a-i trimite lui Putin un mesaj că suntem uniți", indicase anterior pentru AFP o sursă diplomatică franceză. 

Politica NATO față de Moscova se poate rezuma la trei puncte: "1. Să fim uniți. 2. Să fim fermi pe valorile noastre. 3. Să reluăm dialogul", a adăugat sursa respectivă, rezumând tonalitatea discuțiilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ