Senat: Biroul permanent nu a putut discuta cererea DNA referitoare la Corlăţean, din lipsă de cvorum
Biroul permanent al Senatului nu s-a putut întruni, marţi, pentru a lua o decizie privind procedura referitoare la cererea DNA de începere a urmăririi penale a senatorului PSD Titus Corlăţean, nefiind cvorum de şedinţă.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că a reprogramat şedinţa pentru luni, 23 mai, ora 11,00.
"Nu am o veste pe care îmi imaginez că o aşteptaţi. Biroul permanent s-a întrunit fără să fie cvorum. Am fost şase membri ai Biroului prezenţi, cvorumul este de minim şapte şi am reprogramat reuniunea Biroului Permanent pentru luni, 23 mai, ora 11,00, cu speranţa că cei care sunt în teritoriu vor putea să vină", a spus Tăriceanu.
El a explicat că au fost absenţi membri ai Bp de la toate partidele. "Faptul că s-a făcut convocarea de pe o zi pe alta probabil că le-a creat unora dintre colegi probleme. Eu mi-am abandonat prima parte a programului de astăzi pentru ca să facem şedinţa şi să o pot prezida, dar, din păcate, nu e suficient. De la toate partidele văd că au fost absenţi", a adăugat Tăriceanu.
"Datoria mea este să convoc şedinţa, nu pot să citesc gândurile fiecăruia dintre membrii Biroului permanent. Sunt nişte termene pe care le are şi Comisia juridică în interiorul cărora trebuie să analizeze dosarele. De altfel, am şi primit o scrisoare de la preşedintele comisiei care propune nişte termene, dar sigur că nu le putem lua în consideraţie decât în momentul în care ne întrunim în şedinţă şi avem cvorumul legal", a explicat el.
Biroul permanent al Senatului urma să sesizeze Comisia juridică în privinţa cererii DNA, care să întocmească un raport ce urma să fie supus votului plenului.
Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut luni sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale faţă de senatorul Titus Corlăţean, fost ministru de Externe, în dosarul "Vot Diaspora 2014". Potrivit unui comunicat DNA, procurorii vor să efectueze urmărirea penală faţă de Corlăţean în legătură cu săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.