Senatoarea Doina Tudor a fost reţinută de procurorii DNA

| 25 feb, 16:21

Doina Tudor a fost scoasă din sediul DNA cu cătuşe la mâini şi dusă în arestul Poliţiei Capitalei. La ieşirea de la audieri, senatoarea a susţinut că va pleda pentru nevinovăţia sa în faţa instanţei supreme. Tudor este acuzată de complicitate la luare de mită în dosarul în care este implicat fostul ei soţ, Daniel George Tudor. El a ocupat poziţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Senatorii au votat miercuri în favoarea cererii DNA privind reţinerea şi arestarea senatoarei Doina Tudor.

Ea a susţinut în plen că acuzele care i se aduc sunt nefondate, neprobate şi nereale.

Doar 4 voturi au înclinat balanţa în favoarea reţinerii şi arestării. Doina Tudor le-a explicat colegilor că este victima unui denunţ mincinos şi a unui soţ care a părăsit căminul conjugal după 28 de ani de căsătorie. Daniel Tudor, fost şef la ASF, este acum în arest la domiciliu pentru luare de mită. Procurorii o suspectează pe senatoare că ar fi intermediat mita.

"Un bărbat îndrăgostit, plecat pe un alt drum decât cel al familiei anterioare, va mai apela la serviciile celei de care se desparte? Dar o femeie în poziția mea, rănită și părăsită, mai poate fi capabilă să-l ajute pe cel care șterge trecut și viitor cu buretele? Cum ar putea cineva crede așa ceva? Simpla logică arată că eu n-aș fi fost niciodată persoana care să-l reprezinte în aceste doar presupuse relații de intermediere", le-a spus Doina Tudor colegilor din Senat.

DNA suţine că, în perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct pe Daniel Tudor să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de acesta), pentru ca acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activităţi de control. 

"În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Daniel George Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenţiona asupra gradului de risc ridicat al societăţii) şi a impus remedierea unor deficienţe minore şi nesemnificative în raport cu situaţia financiară precară a societăţii", notează procurorii. 

Potrivit DNA, în perioada martie - mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, Daniel Tudor, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreşedinte al ASF, a primit de la administratorul firmei respective, denunţător în cauză, prin intermediul lui Ovidiu Marian, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul verificărilor să fie unul favorabil omului de afaceri. 

'De precizat este faptul că iniţial, inculpatul Tudor a pretins de la omul de afaceri, prin acelaşi intermediar, suma de 3 milioane de euro', au mai constatat anchetatorii.

În arest la domiciliu se află acum şi Ovidiu Marian, la data faptei secretar general al Senatului. El este acuzat de trafic de influenţă.

 

Tag-uri: DNA, Doina Tudor
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ