Senatoarea Doina Tudor şi deputatul Nicolae Păun, aduşi la ÎCCJ
Senatoarea Doina Tudor şi deputatul Nicolae Păun au fost aduşi vineri la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care urmează să judece propunerile DNA de arestare preventivă în cazul lor, după ce au fost reţinuţi şi şi-au petrecut noaptea în arestul Poliţiei Capitalei.
Doina Tudor şi Nicolae Păun sunt cercetaţi în dosare diferite.
Doina Tudor a fost pusă sub acuzare în dosarul în care fostul său soţ, Daniel George Tudor, la data faptei preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, este anchetat în stare de arest la domiciliu pentru luare de mită. În acest dosar, este cercetat tot în arest la domiciliu şi Ovidiu Marian, fost secretar general al Senatului, pentru trafic de influenţă.
DNA susţine că, în perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct pe Daniel Tudor să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de acesta), pentru ca el, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activităţi de control.
Nicolae Păun, preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor ''Pro Europa'', este urmărit penal pentru fapte de corupţie în legătură cu derularea unor proiecte cu fonduri europene, în care este cercetat şi deputatul Mădălin Voicu.
Acuzaţiile la adresa lui Păun sunt de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbarea fără respectarea prevederilor legale a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălarea banilor, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influenţă şi influenţarea declaraţiilor, toate infracţiunile fiind săvârşite în formă continuată.
De asemenea, Păun este acuzat de evaziune fiscală în formă continuată şi folosirea, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, de asemenea în formă continuată.