Silviu Prigoană, PLÂNGERE PENALĂ împotriva angajaţilor de la Protecţia Copilului
Scandalul dintre Silviu Prigoana şi Adriana Bahmuţeanu capata noi proportii. Siviu Prigoană face plângere penală pentru Protecţia Copilului. În exclusivitate pentru România TV, omul de afaceri a declarat că cei patru inspectori care au stabilit că el trebuie să meargă la psiholog sunt vinovaţi de abuz în seviciu.
Siviu Prigoană susţine că nici măcar nu a fost chemat să îşi susţină punctul de vedere. Iar reclamaţiile nu se opresc aici. Plângere penală va avea şi Adriana Bahmuţeanu, pentru că şi-a denigrat copilul în public şi psihologul care l-a trimis pe Maximus la psihiatru.
"Cei de la Protecţia Copilului Sector 3 mă trimit ma trimit pe mine la psiholog, desi eu la 6 luni trebuie sa-mi fac examenul psiho obligatoriu, ca altfel nu pot sa zbor. Şi anual pentru permisul portarma, eu fac controale psihologice de 2 ori pe an! Eu am primit de la Protectia Copilului o hartie prin care spun ca au facut o ancheta, din care a rezultat in baza celor spuse de directoare, deci din nou pe vorbe, n-a văzut nimeni, ca eu trebuie sa ma duc la consiliere psihologica, motiv pentru care le-am facut plangere penala la toti cei patru care au semnat hartia. Pentru abuz în serviciu. E absolut un abuz pentru că ei spun că au cercetat, au făcut anchetă, dar pe mine u m-a întrebat nimeni", a declarat Silviu Prigoană.
"Adriana nu a primit custodia copiilor, ci a primit stabilirea domiciliului temporar. A pierdut la ordinul de restricţie şi a făcut apel. Nu s-a făct proba că aş fi vinovat de violenţă. Pana i momentul de fata nu exista o declaratie scrisa a cuiva care sa fi fost martor la un astfel de eveniment in scoala. Exista doar o declaratie a directoarei care spune ca ar fi auzit ca s-ar fi intamplat, atat. Nu exista certificat medico-legal, telefon dat la politie in legatura cu violenta in familie, nu exista plecarea ei cu copiii la centrele de protectie, nu exista niciun document, decat poveste", a mai spus Silviu Prigoană.
"Eu mă întânesc cu copiii în fiecare dimineaţă. În prezenţa directoarei, a secreatrei, a învăţătoarei, refuz să rămân singur cu copiii, pentru că nu vreau să fiu acuzat din nou de violenţă. Copiii stau în braţe, nu se mai dau jos din braţe şi vor să vină la casa lor. Eu l-am întrebat pe copil, când te-am bătut? Niciodată, tu eşti prietenl meu cel mai bun, spune Maximus, cel bătut", a mai precizat Silviu Prigoană.
"Am făcut notoficare soţiei că vreau să mă duc ca în fiecare an în luna februarie la schi cu copiii, i-a făcut notificare, aştept să-mi dea rspunsul. Dacă e de acord. Dacă nu, copiii o să stea în casă la desene animate, cum are ea obiceiul să-i ţină, asta e singurul sport pe care-l fac când sunt cu soţia mea, mall şi desene animate", a încheiat Silviu Prigoană.
În replică, reprezenţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului spun că nu şi-au depăşit atribuţiile, iar consilierea psihologică este doar o recomandare.
"Recomandările pe care noi le-am făcut sunt cele pe care le putem face în limita atribuţiilor ce ne revin în conformitate cu legislaţia în vigoare. Ca urmare ele au caracter de recomandări şi nu caracter de obligativitate. Recomandările făcute sunt stabilite în urma unei evaluări efectuate împreună cu instituţia pe raza căreia se află şcoala respectivă şi nu are caracter de anchetă. O evaluare a situaţiei care ne-a fost semnalată şi recomandările făcute sunt consemnate şi au fost făcute atât de şcoală, cât şi de direcţia de asistenţă socială sector 1, şi în final de sector 3. Nu are caracter de obligativitate, rămâne la aprecierea părinţilor dacă urmează aceste recomandări sau nu", a declarat Mihaela Ungureanu, director DGASPC Sector 3.