Sirenele PDL și PMP încearcă să-l ademenească pe Băsescu

| 05 oct, 2013

Recentele luări de poziție pe cazul Papici, din partea PDL și a PMP dovedesc în primul rând că cele două formațiuni – în fond același grup de personaje, separate în mod artificial – acuză în continuare aceleași simptome binecunoscute de obediență și lipsă de inițiativă politică.

Este evident că ambele formațiuni joacă rolul unor simple repetoare a mesajului politic pe care-l primesc de la Cotroceni. Să subsumezi o formațiune politică întreagă liderului sau mentorului spiritual al acesteia este o atitudine cel puțin desuetă, acum, în secolul 21. Două formațiuni repetând papagalicește mesajul prezidențial, încercând să intre în grațiile și să mai ciupească ceva din carisma – discutabilă – a președintelui reprezintă deja un spectacol de revistă. Ce se va întâmpla cu marionetele acestea dacă il comandante se căptușește cu o gripă urâtă și cade la pat și la ceaiuri în Palatul de la Cotroceni? Putem intui doar extrapolând situația cunoscută când, imediat după referendum, președintele a tăcut mâlc preț de trei luni, un adevărat mister comportamental pe care Băsescu nu l-a clarificat nici până în ziua de azi. Nepoțeii de azi erau în lipsă de verbe, luptându-se pesemne cu scutecele inevitabile unei formațiuni despre care încă nu se știa exact dacă o să fie fată sau băiat, dacă va mieuna sau va lătra. Vasile Blaga era cu ochii în bagdadie, liberal-democrații domniei sale negociau în spatele ușilor spre ce formație să-și propulseze capacitățile politice de excepție iar domnul Predoiu, ei bine, tehnocratul Predoiu încă mai spera să-l convingă pe Victor Ponta că tăcerea mofluză a președintelui ar putea deveni pentru ei, ca-n Casablanca, ”începutul unei prietenii frumoase”. Dar cum premierul nu a marșat la farmecele sale tehnocrate, îl avem azi pe Cătălin Predoiu interpretând cu patimă aria indignării exact așa cum a fost ea pusă pe note la Palatul Cotroceni și la concurență cu ”corul robilor” de la PMP, adică Tomac, Baconschi și Papahagi.

Ceva, totuși, nu se înțelege din cacofonia asta de cântare, în care ei joacă rolul unor sirene mai păroase care încearcă să-l ademenească pe cârmaciul legat de catarg. Dacă tot nu-și găsesc propriile cuvinte și interpretează aceeași partitură și nu pot să stea și ei mai răsfirați, să pară mai mulți, ce sens a mai avut să se separe în tot felul de formațiuni care mai de care mai cu moț? Rămâneau grupați sub bagheta distinsului cârmaci și modificau un pic la denumire, să zicem partidul liberal democrat civic și popular... Sau populist, tot un drac.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 oct, 2013
bibi
"SIRENELE" astea nu au gasit sa ademeneasca decat o javra batrana?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ