Sorin Oprescu, despre condițiile din arest: "Se foloseşte ACELAŞI AC pentru toţi arestaţii la injecţiile cu insulină"
Apărătorii lui Sorin Oprescu susţin că la injecţiile cu insulină este folosit acelaşi ac pentru toţi arestaţii. Iar primarul suspendat al Capitalei a ajuns să se trateze singur în arest pentru că uneori trec şi 2 ore până când un asistent vine să se ocupe de el. Rămas şi fără flacoanele de insulină, după percheziţiile din celula sa, Oprescu a depus a patra plângere împotriva conducerii Arestului Central al Poliţiei.
Rămas şi fără flacoanele de insulină, după percheziţiile din celula sa, Oprescu a depus a patra plângere împotriva conducerii Arestului Central al Poliţiei.
"Domnu Oprescu are o solicitare expresă prin care arată și dorește ca de fiecare dată acul aparatului care masoară glicemia cât și apenul prin care se aplică și introduce insulina în organism să fie schimbat. Până acum cei de aici nu sunt dotați și nu îl schimbă și, conform spuselor sale, se folosește același ac pentru toată lumea", a declarat unul dintre avocaţi, potrivit b1.ro.
Citește și: Plângerea lui Sorin Oprescu a ajuns la Colegiul Medicilor
Sorin Oprescu se plânge în continuare de modul în care este tratat după gratii. Pe lângă faptul că nu primește o dietă adecvată unei persoane care suferă de diabet, avocatul primarului suspendat spune că viaţa lui Oprescu este pusă zilnic în pericol prin neglijenţa celor din Arestul Central.
"Dumnealui e cel care și-o administrează. În asistența unui medic nu poate pentru că programul se termină la ora 16. Au existat cazuri în care dânsul a așteptat o oră și jumătate spre două ca să vină asistentul să poată să-i facă insulina", a mai afirmat acesta.
Oprescu este nemulţumit şi de faptul că poliţiştii i-au confiscat cele două flacoane de insulină, aşa că avocatul său a depus o nouă plângere împotriva Arestului Central. Avocaţii săi cataloghează atitudinea conducerii drept abuzivă pentru că în cazul unei crize, insulina trebuie administrată pe loc.
"Aceste două doze au fost ținute într-o geantă specială dată de doctorii de acolo, altfel s-ar altera, iar doamna doctor pe data de 15, în urma unei discuții, i-a spus că nu-i mai lasă insulina și ar fi bine să o predea și pe aceasta în cabinet. La ordinul verbal al comandantului s-a dispus perchezitia doar cu privire la domnia sa. Să-i fie ridicate aceste două doze cât și restul dozelor din frigider. Concidența face ca această percheziție și această rea credință a venit fix în ziua în care colegiul medicilor a declanșat o anchetă în urma plangerii noastre", a mai afirmat avocatul.
Potrivit unor surse medicale din Institutul Naţional de Diabet, Sorin Oprescu ar fi întrecut măsura când şi-a administrat insulină în perioada cât a stat după gratii. Specialiştii atrag atenţia că injectarea unei supradoze de insulină poate fi făcută şi în scop suicidar sau pentru a forţa internarea în spital. Avocatul fostului edil exclude însă posibilitatea ca Oprescu să-şi fi administrat mai multă insulină decât avea nevoie.
"Oprescu nu și-a făcut niciodată o supradoza și dacă ar fi făcut-o dovada ar fi fost rapoartele și consultațiile medicale. Dozele pe care le avea în frigider sunt cele care au fost prescrise și date de la Institutul Paulescu. Faptul că ei au aflat dupa 40 de zile că Oprescu își administrează singur insulina e încă o dovadă că tot ce am reclamat noi e adevarat", a mai declarat avocatul fostului edil.