Sorin Oprescu, în stare critică în Arestul Central. Avocat: "Există risc de moarte subită"

| 23 sep, 20:50

Starea de sănătate a lui Sorin Oprescu  ar fi una gravă, edilul acuzat de luare de mită simţindu-se  în continuare rău, cu dureri în piept şi o amorţeală a braţului stâng.

Avocatul Alexandru Chiciu a declarat, la România TV, că Sorin Oprescu este în stare critică şi că ar fi trebuit să i se permită accesul la asistenţă medicală de specialitate.

"Acum două zie, Sorin Oprescu a fost dus la un spital civil, Spitalul "Sf. Ioan", ca urmare a deciziei medicului din arest. Ieri durerile din piept au persistat, s-a plâns de asta, ne-a contactat pe noi, avocaţii, şi având în vedere acutizarea acestor probleme, noi am solicitat să fie dus la un spital care să aibă un serviciu de cardiologie performant pentru a putea fi supus la un EKG performant şi o verficare a troponinei, o enzimă cardiacă care este indice de infarct. Iniţial răspunsul ar fi fost favorabil, iar pacientul ar fi fost dus la un spital cu specialitate de cardiologie, dar în această seară răspunsul a fost negativ. (...) Există risc de moarte subită. Acum câtva timp am avut un exemplu groaznic, cu Vadim Tudor care a murit ca urmare a unor probleme de acest tip pe fondul diabetului. A fost activ, a simţit o durere în piept - pe care Sorin Oprescu o simte de două zile -, a fost dus la spital şi seara nu l-am mai avut printre noi. Sunt probleme care se pot acutiza de la o oră la alta", a semnalat avocatul lui Sorin Oprescu.

Apărătorul primarului suspendat al Capitalei a precizat că unul dintre aparţinătorii care l-au vizitat miercuri în arest pe Sorin Oprescu a constatat că acesta "nu simte egal bilateral ultimele două degete de la mâini". "Lucrurile involuează în ceea ce priveşte starea sa de sănătate. (....) Nici poliţia nu a spus «minţiţi» sau «ascundeţi adevărul», ci a spus că poate veni un medic din afară. Dar în arest nu există aparatură şi dacă s-ar pune problema unui EKG portabil, acesta are posibilitatea a doar şase derivaţii de investigaţie pe inimă şi nu 9 sau 12, cât ar avea un EKG performant. Or, Sorin Oprescu are două stenturi pe artera subclavie stângă, cea care oxigenează creierul. Un EKG neperformant nu poate efectua o verificare completă. În plus, nu există posibilitatea unui laborator portabil de analize pentru a i se fa ce acei markeri de infarct. Este impropriu să aduci un medic la un om diabetic, un om cu grave probleme renale, de inimă să îl consulte cu un stetoscop. Nu cerea nimeni să iasă din arest pentru cinci luni, ci să se ducă la un spital, să i se facă investigaţii specializate şi apoi să continue regimul de detenţie", a punctat Alexandru Chiciu.

Avocatul a descris starea gravă în care se află Sorin Oprescu, în opinia sa: "Sorin Oprescu nu a dorit să facem caz de aceste probleme, dar dincolo de calităţile sau viciile noastre ca avocaţi, suntem oameni. Nu pot să trec cu vederea aceste lucruri, că are dureri în piept, pungi la ochi ca urmare a unei insuficienţe renale, că are tensiune fluctuantă pornind de la 9 la 20 şi invers, că nu-şi mai simte degetele şi că are probleme reale de snătate şi se degradează sub ochii mei. Şi un om prezumat nevinovat, şi unul condamnat trebuit trataţi cum se cuvine, într-un spital cu pază, cu mascaţi, cu ce doresc domnii de la arest. Viaţa nu are legătură cu vinovăţia penală", a declarat Alexandru Chiciu.

Centrul medical al Ministerului de Interne a respins, miercuri, solicitarea lui Sorin Oprescu de a fi transferat la un spital din Capitală pentru un consult medical amănunţit. Cererea fusese admisă, iniţial, de Comisia de la Arestul Central al Poliţiei Capitalei.

"Urmare la solicitarea formulată de către persoana arestată preventiv şi încarcerată în arestul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în data de 23.09.2015, în respectarea prevederilor art. 71 pct. 6 din Legea nr. 254/2013, factorii decizionali (CMDTA Doctor Nicolae Cretzulescu) au stabilit că persoana în cauză poate fi examinată de către un medic nominalizat expres, la locul de deţinere, urmând ca personalul medical ce are în supraveghere persoanele reţinute / arestate preventiv să permită efectuarea acestui consult la nivelul cabinetului medical din interiorul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă", se arată într-un comunicat al DGPMB, cu precizarea că, în cazul în care starea de sănătate a persoanei private de libertate o impune, medicul ce îl are în supraveghere va decide asupra conduitei terapeutice de urmat.

Aflat în arest preventiv într-un dosar de corupţie, Sorin Oprescu a solicitat să fie transferat la Spitalul Universitar pentru a fi consultat de cardiologii care l-au ţinut sub observaţie, însă cererea nu a fost aprobată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ